SĂNĂTATE

18 remedii naturiste pentru probleme comune

Remediile naturiste sunt în prezent pe buzele tuturor profesioniștilor și pacienților din jurul medicinei alternative. Fie că este vorba de aplicarea oțetului de mere pe piele pentru a scăpa de acnee, sau de utilizarea ginsengului ca și energizant, remediile si terapiile naturiste pot fi ideale pentru a găsi răspuns la probleme comune de sănătate.

Deci, dacă doriți să încercați soluții naturale la problemele comune de sănătate, continuați să citiți.

 Am adunat 18 dintre preferatele noastre chiar aici – dar amintiți-vă, dacă sunteți cu adevărat îngrijorați, ar trebui să consultați întotdeauna un medic.

1. Legume verzi pentru răceală și gripă. Nutriționiștii recomandă consumul de legume cu frunze verzi, precum spanacul, sau varza chinezească, pentru a preveni răceala și gripa și pentru a oferi un sprijin imunitar organismului.

2. Surse de magneziu. Magneziul este esențial în ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Medicii explică că relaxează și calmează corpul, ceea ce ajută la gestionarea crampelor. Consumați alimente cum ar fi migdalele, semințele de floarea-soarelui și broccoli, pentru o doză naturală de magneziu.

3. Indigestie? Încercați menta. Menta, ceaiul de mentă și uleiul de mentă sunt remedii naturiste eficiente pentru ameliorarea problemelor stomacale, cum ar fi indigestia, greața, gazele și crampele.

4. Unghii slabe, fragile. Renunțați la aditivii artificiali din cremele hidratante și încercați să vă masați unghiile cu ulei de cocos natural.

5. Meditația. Dacă suferiți de anxietate, ar putea fi o idee bună să încercați meditația înainte de a începe să luați pastile. Studiile au dovedit că meditația zilnică ajută la gestionarea simptomelor de anxietate, insomnie și depresie.

6. Încercați mierea în caz de piele uscată. Nu numai că este mai ieftină decât majoritatea produselor cosmetice, dar mierea înmoaie și hidratează în mod eficient pielea uscată, putând fi aplicată direct pe zonele cu probleme.

7. Dureri de cap? Acupunctura poate fi o soluție. Tehnica a fost folosită pentru a trata durerile de cap încă de la începuturile medicinei tradiționale chineze. Un studiu din 2009 a arătat că acupunctura contribuie la reducerea atât a intensității cât și a frecvenței durerilor de cap.

8. Grăsimile bune. Dacă ați luat în greutate și nu știți cum să redresați situația, nu vă fie teamă să consumați grăsimi bune, cum ar fi cele din avocado, ulei de măsline, nuci și semințe. Acestea vă oferă un impuls energetic și vă mențin sătui mai mult timp.

9. Vitamina D pentru dureri menstruale. Sticlele cu apă fierbinte, analgezicele și exercițiile fizice sunt toate modalități bune de a ameliora durerile menstruale, dar iată una despre care probabil nu ați auzit și pe care specialiștii o recomandă în astfel de cazuri: vitamina D.

10. Încercați uleiul de mentă în cazul migrenelor. Uleiul de mentă este adesea utilizat pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Când este aplicat pe piele, acesta aduce senzația de căldură la suprafață, ceea ce ameliorează durerea.

11. Stresul și cofeina. Cofeina crește adrenalina în organism, ceea ce poate provoca stres, așa că este recomandat sa evitați consumul de cafea dacă vă simțiți deja tensionați.

12. Dureri musculare? Încercați terapia cu gheață. Punga cu gheață învelită într-un prosop previne de deteriorarea musculară suplimentară și poate accelera procesul de recuperare a mușchilor.

13. Curcuma pentru artrită. Curcuma este o plantă folosită în medicina ayurvedică din India și China de 2.000 de ani. Dovezile arată că este utilă în tratarea inflamației țesuturilor moi, în cazurile de artrită. Încercați un ceai de curcuma sau presărați-o peste mâncare când gătiți.

14. Busuiocul combate vertijul. Busuiocul este un tratament tradițional din categoria aromoterapiei, util în cazurile de vertij. Adăugați frunzele în apă clocotită și inhalați aburul pentru a ajuta la calmarea senzației.

15. Folosește oțetul de mere împotriva coșurilor. Oțetul de mere face minuni, atât în cazul coșurilor, cât și al altor pete faciale. Doar tamponați puțin pe locul cu pricina și veți observa îmbunătățiri peste noapte.

16. Senzație de greață? Încercați ghimbirul. Ghimbirul este folosit de mii de ani pentru a ajuta în cazurile de greață și diaree. Adăugați ghimbir proaspăt tocat cu lămâie în apă fierbinte pentru a obține băutura ideală împotriva senzației de greață.

17. Legume verzi, carne roșie și ficat pentru anemie. Dacă aveți un nivel scăzut de energie ar fi bine să vă verificați nivelul de fier. Este important, mai ales, pentru femei să mănânce mult fier, deci verificați dacă aportul de legume verzi și carne roșie este suficient de mare.

18. Sucul de merișoare combate infecțiile urinare. Potrivit cercetătorilor, substanțele benefice din sucul de merișoare pot ajunge la nivelul căilor urinare și preveni aderența bacteriană în decurs de numai opt ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button