ADMINISTRAȚIE

Pomul de iarnă din Piața Dacia va servi la preparea unei băuturi artizanale

Municipalitatea buzoiană a încheiat un acord cu doi oameni de afaceri, care deţin la Buzău o fabrică de bere artizanală pentru preluarea și valorificarea de către aceștia a pomului din Piaţa Dacia.

Acordul a fost semnat marți, iar bradul din centrul Buzăului va fi transformat în esenţă şi apoi în băutură carbogazoasă. Cetina a fost adunată în butoaie şi va fi trimisă în Estonia, la unicul centru din Europa unde se poate extrage esenţa din partea verde a coniferelor. Culegerea acelor verzi, la care a participat și unul dintre proprietarii berăriei, Francois D`Hollander, un francez stabilit de câţiva ani în ţara noastră, a durat aproape două ore, timp în care au umplut şase butoaie cu cetina destinată producătorului de esenţe unic în Europa.

  ”Extragem doar cetina din acest pom de Crăciun şi o să o trimitem în Estonia în aceste butoaie. După aceea, aşteptăm să ne vină concentratul de cetină din care noi vom produce sucul tonic”, spune Robert Stan (foto jos), specialist One Beer Later.

„Din acest molid, partea verde a lui, partenerul meu din Estonia va produce un ulei esenţial cu proprietăţi deosebite. Apoi primim de la ei siropul, îl amestecăm, îl îmbuteliem. Deci, cam trei luni durează tot acest circuit”, spune Francois D`Hollander (foto jos), co-proprietar berărie.

Fiecare sticlă, de 330 de mililitri, va primi o etichetă pe care este menţionată provenienţa băuturii carbogazoase și, în acest fel, numele oraşului Buzău va apărea pe sticlele care vor fi vândute în ediţie limitată, în toată Europa, din primăvară.   

”La propunerea partenerilor de la One Beer Later, Francois şi Robert, Primăria Buzău a fost extrem de încântată să doneze bradul de Crăciun din centrul oraşului pentru a se transforma într-un produs care practic va merge în diferite locuri ale lumii şi va reprezenta oraşul nostru, pentru că pe etichetă va fi scris faptul că este un tonic transformat din bradul de crăciun de la Buzău”, a devclarat viceprimarul Oana Matache pentru mass media locală.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button