ADMINISTRAȚIE

Un parc de aproximativ 7,5 hectare va fi amenajat la periferia orașului Buzău

Lucrările de amenajare vor fi demarate în primăvara acestui an, în vecinătatea râului Buzău, între Parcul Tineretului şi Şoseaua Digului, acolo unde, în timp, a apărut o groapă de gunoi.

Va fi o investiție de aproximativ 18,3 milioane de lei, bani europeni destinați regenerării suprafeţelor de teren, fără o destinație vclară, precum cel la care ne referim.

Primarul Constantin Toma spune că lucrările de amenajare vor fi gata la finalul anului 2023.   Parcul cel nou va cuprinde alei pietonale, locuri de joacă, spaţii verzi, un sat de răchită, pergole, bănci şi reţea de iluminat. Vor fi amenajate de asemenea grădini unde buzoienii pot cultiva diferite soiuri de legume.  

Și tot din acest an, între podurile de la Mărăcineni şi Vadu Paşii va fi plantată o perdea forestieră de protecţie pentru oraş.   În aceeaşi zonă, printr-un alt proiect, Primăria Buzău doreşte construirea unei noi săli de sport polivalente cu o capacitate de 4.000 de locuri, în locul Ştrandului Tineretului.  

În acelaşi context, tot în 2022, municipalitatea buzoiană doreşte ca Pădurea Crâng să fie retrocedată oraşului, astfel încât să înceapă transformarea ei în cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button