ADMINISTRAȚIE

Primăria Buzău va demara investiţii importante în unităţile de învăţământ din oraş

În prima jumătate a anului, municipalitatea va aloca 9 milioane de lei, pentru 31 de şcoli şi grădiniţe din municipiul Buzău.

Cu aceşti bani vor fi realizate lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii clădirilor, de refacere a faţadelor, extindere a spaţiilor de funcţionare, dar şi de amenajarea de noi terenuri de sport. 

Totodată, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Buzău şi-a propus să doteze cu mobilier nou şi cu echipamente IT de ultimă generaţie toate unităţile de învăţământ. 

Pe lângă proiectele de infrastructură, Primăria Buzău va aloca, separat, un buget, pe tot parcursul anului 2022, pentru accesul elevilor la numeroase proiecte educaţionale.

„Astăzi am pregătit alături de echipa din Primărie bugetul de investiții și reparații pentru 31 de școli și grădinițe din municipiul Buzău.
9 milioane ron urmează să fie alocați doar în această primă jumătate a anului pentru lucrări precum:
îmbunătățirea infrastructurii clădirilor,
terenuri de sport noi, fațade refăcute, extinderea spațiilor de funcționare, dezvoltarea unor noi spații de învățare în aer liber pentru copii, refacerea spațiilor pentru festivități.
Totodată, lucrăm la cereri de finanțare pentru toate unitățile de învățământ, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) , pentru a dota cu mobilier nou și a aduce echipamente smart & IT de ultimă generație în toate unitățile de învățământ.

Pe lângă proiectele de infrastructură, urmează un buget separat din care Primăria Municipiului Buzău va oferi pe tot parcursul anului 2022, tuturor elevilor din municipiul Buzău, acces la proiecte educaționale la cele mai înalte standarde (educație financiară, robotică & tehnologie, lectură, programe cultural-educaționale, pregătire pentru piața muncii, clase de inspirație finlandeză , programe anti-bullying, consiliere psihologică și multe altele)
Vrem ca anii petrecuți în grădinițele și școlile din Buzău să fie cei mai frumoși pentru copii și cadrele didactice deopotrivă.”
, a scris viceprimarul Oana Matache pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button