ADMINISTRAȚIEPOLITICĂ

Senatorul Liliana Sbîrnea: „Sunt sigură că românii nu vor în Parlament oameni care speculează orice, oricând și oricum doar de dragul de a căpăta reacții pe rețelele de socializare, crezându-se astfel formatori și lideri de opinie.”

𝑅𝑒𝑔𝑢𝑙𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑎̆ 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎! Noi, parlamentarii, 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑒 𝑢𝑛 𝑒𝑥𝑒𝑚𝑝𝑙𝑢 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑢𝑖𝑡𝑎̆ 𝑎𝑏𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡 𝑒𝑥𝑒𝑚𝑝𝑙𝑎𝑟𝑎̆. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆ 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑡̦𝑖 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠 𝑙𝑎 𝑠𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑐𝑢𝑚 𝑃𝑎𝑟𝑙𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑠𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑎 𝑓𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑖̂𝑛 𝑚𝑖𝑗𝑙𝑜𝑐 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑎𝑔𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑠𝑐𝑎𝑛𝑑𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆ 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑝𝑡𝑎𝑡̦𝑖 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑡𝑢𝑙 𝑎𝑙𝑡𝑐𝑒𝑣𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑙𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖. 𝐷𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑒𝑎, 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̦𝑎̆, 𝑖̂𝑛 𝑝𝑙𝑒𝑛𝑢𝑙 𝑆𝑒𝑛𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑣𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑖𝑎𝑢 𝑎𝑡𝑖𝑡𝑢𝑑𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝐷𝑒𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑎̆- 𝑎𝑝𝑒𝑙.

𝗖𝗮̂𝗻𝗱 𝗺𝗮̆𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝘀𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗴𝗲 𝘀̦𝗶 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲 𝗰𝗮̆ 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹 𝘁̦𝗶𝗻𝗲 𝗹𝗼𝗰 𝗱𝗲 𝗽𝗮̂𝗶𝗻𝗲!

Ne aflăm în cea mai importantă instituție a unui stat democratic și de drept. Forul legislativ. Emanația voinței fiecărui cetățean din această țară prin instrumentul cel mai puternic de care dispune. Votul. Fiecare dintre noi suntem reprezentanții fiecărei persoane care ne-a ales să le ne îngrijim de nevoile și interesele sale. Fiecare persoană care ne-a învestit cu încrederea că, aici, prin tot ceea ce spunem și facem, își va face auzită vocea. Avem o misiune. Iar ea excede oricărui interes personal sau de grup. Misiunea pe care o avem este misiunea pe care cetățenii ne-au încredințat-o.Avem o conduită. Iar ea ar trebui și trebuie să fie superioară oricărei tentații egotice și iluzii că meritul de a ne afla aici ne aparține. O conduită care vine și trebuie să vină din conștiința rolului și responsabilității care ne revin.

Cred sau mi-ar plăcea să cred că majoritatea dintre dumneavoastră nu sunteți străini de aceste gânduri. Așa cum, în ultima vreme, nu sunteți străini de unele întrebari care, pentru români, reprezintă o mare și importantă dilemă: Ce se întâmplă în Parlamentul României? Ce a devenit Parlamentul României, din moment ce fiecare ședință, fiecare act poartă cu sine stigmatul unor comportamente absolut revoltătoare ale unor persoane care au pretenția de a reprezenta românii?

Oare, atunci când un reprezentant al Senatului sau al Camerei Deputaților, încalcă cu bună știință și cu o crasă nepăsare reguli, sfidează decența, este violent fizic sau verbal, oare, mai reprezintă emanația voinței poporului sau, pur și simplu, emanația unei devianțe comportamentale și al dezinteresului vădit față de rolul pe care îl poartă și, implicit, față de cetățean? Mai vorbim de conduită, educație, responsabilitate publică? Sau vorbim, pur și simplu, de expresia vădită a interesului strict personal și de grup pentru care se pare că unii sunt capabili să facă orice? Chiar dacă aceasta înseamnă discreditarea Forului legislativ și, implicit discreditarea românilor.

Sunt sigură, stimați colegi, că românii nu-și trimit reprezentanți în Parlament pentru ca aceștia să se preocupe eminamente de scandal și încălcarea legilor pe care, culmea (!), tot ei au pretenția de a le elabora. Sunt sigură că românii nu vor în Parlament oameni care speculează orice, oricând și oricum doar de dragul de a căpăta reacții pe rețelele de socializare, crezându-se astfel formatori și lideri de opinie.

𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝗻𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁 𝗮𝗶𝗰𝗶 𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮̂𝗻𝗱 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗻𝗼𝗶 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗮̆! 𝗥𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲! 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆! 𝗦𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲! 𝗖𝗼𝗻𝗱𝘂𝗶𝘁𝗮̆ 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗹! 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀 𝗿𝗲𝗮𝗹. 𝗡𝘂 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗲 𝗴𝗼𝗮𝗹𝗲, 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗲, 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗳𝗲𝘀𝘁𝗮̆𝗿𝗶 𝗹𝗮 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮 𝗵𝘂𝗹𝗶𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀̦𝗶 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗮̆𝗿𝘂𝗶 𝘀𝗰𝗿𝘂𝗽𝘂𝗹 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗽𝗼𝘇𝗮 𝗶̂𝗻 𝗰𝗲𝘃𝗮 𝗰𝗲 𝗻𝘂 𝗮𝗶 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘀̦𝗶 𝗻𝘂 𝗮𝗶 𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗶 𝘃𝗿𝗲𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮̆.

Știți, o vorbă înțeleaptă spune că un om inteligent și cinstit nu are nevoie să iasă în piața publică pentru a se bate cu pumnul în piept, declamând și încercând să convingă cât de cinstit, corect și inteligent este el. Aceste trăsături sunt intrisec legate de modestie și decență. La fel, pot spune că niciunul dintre noi nu are de ce și nu trebuie să transforme Parlamentul României în locul unde să își facă strigate calități care nu există, scuzându-și de fiecare dată comportamentul și conduita deviante și absurde prin motivația că așa vor românii.

𝗡𝘂, 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗱𝗼𝗺𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝘁̦𝗶 𝗰𝗮̆ 𝗿𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗱𝘂𝗺𝗻𝗲𝗮𝘃𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗟𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗮𝗰𝗲𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗯𝗮𝗴𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝘇𝗮 𝘁𝗼𝘁𝘂𝗹 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝘁𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹 𝘀̦𝗶 𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘀̦𝗮-𝘇𝗶𝘀 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆. 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝗺𝗮̆𝘀𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗰𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱 𝗿𝗲𝗴𝗶. 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝘁𝘂𝗺𝗯𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗰𝗮̆𝗹𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝗶𝗲𝗹𝗶. 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝗰𝗶𝗿𝗰 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝘁 𝗽𝗲 𝗽𝗼𝘀𝘁 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗮̂𝗶𝗻𝗲 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁𝗮̆, 𝗰𝗵𝗶𝗽𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲, 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗶 𝗯𝗿𝘂𝘁𝗮𝗿𝗶. 𝗖𝗲𝗿𝗲𝘁̦𝗶 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁?! 𝗢𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁̦𝗶 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁!𝗖𝗲𝗿𝗲𝘁̦𝗶 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝘁𝘂𝗱𝗶𝗻𝗲?! 𝗢𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁̦𝗶 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝘁𝘂𝗱𝗶𝗻𝗲!𝗖𝗲𝗿𝗲𝘁̦𝗶 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂𝗿𝗶 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗲 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲?! 𝗜̂𝗻𝗰𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗰𝗵𝗶𝗮𝗿 𝗮𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁̦𝗶 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗶 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗲!

Și începeți astăzi, oferind lucrurile pe care le așteaptă cu adevărat românii prin conștientizarea și respectarea rolului pe care îl dețineți. Un rol față de care, prin întreaga dumneavoastră conduită, ați dovedit până acum că sunteți complet străini și dezinteresați.

Senator Liliana Sbîrnea, Partidul Social Democrat, ales in Circumscripţia electorală nr.10 Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button