ȘTIRILE ZILEI

270 de refugiați din Ucraina care au ajuns cu trenul în gara din municipiu au fost preluați și cazaţi de autorităţile locale

Un tren care transporta peste o mie de cetăţeni ucraineni a ajuns în gara din Buzău, marți, în jurul orei 16.00. Dintre aceștia, 270 au ales să rămâne în municipiu, fiind preluați de autoriățile locale și cazați.

„În jurul orei 16 a sosit în gara Buzău un tren ce transporta peste o mie de cetăţeni ucraineni, dintre care aproximativ 270 au optat pentru a coborî la Buzău. Pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie, în această după-amiază a fost organizată o întrunire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia a fost stabilită şi iniţiată o acţiune la care au participat toţi angajaţii Instituţiei Prefectului şi numeroase forţe şi mijloace din cadrul ISU, IPJ şi IJJ, dar şi alte structuri. Din momentul sosirii cetăţenilor ucraineni, aceştia au fost preluaţi, cu ajutorul mijloacelor de transport puse la dispoziţie de către TransBus şi Garnizoana Buzău, în vederea trierii şi stabilirii identităţii, ulterior fiind conduşi organizat spre spaţiile de cazare” , au precizat reprezentanţii ISU Buzău.

Autoritățile buzoiene vor încerca să îi integreze pe copiii ucraineni în cadrul activităților din grădinițe și școli. Mai multe unități de învățământ s-au oferit deja să îi primească pe micii refugiați.

Pe lângă sprijinul material și cazarea pentru familiile refugiaților, autoritățile au luat în calcul integrarea în școli a copiilor ucraineni.

Câteva unități de învățământ din municipiul Buzău și-au anunțat deja intenția de a-i primi pe copiii refugiați.

Tot special pentru micii refugiați, vor fi organizate ateliere de lucru și alte activități educative menite să îi țină pe copii aproape de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button