ADMINISTRAȚIE

Aglomeraţie la Serviciul Paşapoarte Buzău! Numărul ghişeelor a fost suplimentat, iar programul prelungit

Solicitările de preschimbare şi eliberare a paşapoartelor la Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău au crescut considerabil în ultimele zile, de la declanşarea conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina, chiar dacă majoritatea oamenilor care se prezintă la ghişee spun că se pregătesc pentru concedii şi nu să plece din ţară de frica războiului. Prefectura Buzău a ispus mai multe măsuri pentru a face faţă numărului mare de cereri.

Prefectura Buzău anunţă, luni, că a luat măsuri de suplimentare a programului de lucru cu publicul, însă chiar şi aşa se constată o aglomerare a fluxului de solicitări

”Se constată, în mod evident, o creştere a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor, drept pentru care Instituţia Prefectului  a dispus o serie de măsuri. Astfel, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Buzău s-a decis suplimentarea ghişeelor la care pot fi depuse documentele. De asemenea, o altă măsură care vine în sprijinul celor care solicită eliberarea de paşapoarte este prelungirea programului după care pot fi depuse actele necesare, serviciul funcţionând acum de la ora 8.30 până la ora 18.30, în fiecare zi, de luni până vineri”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău.

Aceştia apreciază că la baza creşterii numărului de solicitări se află relaxarea măsurilor anti-COVID, dar nu exclud contextul geopolitic.

”Printre factorii determinanţi care au generat această creştere de cereri se numără mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, faptul că oamenii vor putea din nou călători fără restricţii, apropierea sărbătorilor pascale, respectiv perioada de vacanţă a elevilor, fără a putea exclude, însă, actualul context geopolitic”, au transmis oficialii Prefecturii Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button