EDUCAȚIE

Învățământ dual în municipiul Buzău

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Reprezentanții Primăriei, Inspectoratului Școlar, ai mediului de afaceri și profesori ai liceului au participat la o întâlnire, vineri, săptămâna trecută, pentru a discuta punerea în practică a strategiei educaționale duale.

Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’ a găzduit o întâlnire între reprezentanți ai Primăriei, Inspectoratului Școlar și ai mediului de afaceri din Buzău, toate cele trei părți susținând dezvoltarea Școlii Duale la Buzău.

Școala Duală este un proiect care se poate dezvolta și cu ajutorul unor fonduri atrase de municipalitate.

Responsabilii din educație vor susține inițiativa pentru înființarea centrului de excelență în învățământ dual de la Buzău.

De asemenea, șeful învățământului buzoian i-a invitat pe reprezentanții mediului de afaceri buzoian să colaboreze pentru dezvoltarea forței de muncă în județul Buzău.

Reprezentanții companiilor au posibilitatea de a cere unității de învățământ elevi calificați pe specificul activității acestora.  

Și pentru investitorii din industria buzoiană noul proiect reprezintă un ajutor, în contextul în care suferă din cauza lipsei de muncitori calificați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button