POLITICĂ

Ce îl recomandă pe Adrian Mocanu pentru a prelua șefia PNL Buzău!

Perspectiva preluării de către Adrian Mocanu a conducerii organizației PNL Buzău a stârnit un val de nemulțumire în rândul liberalilor, care amenință că sunt gata chiar să părăsească partidul alături de actuala conducere, dacă se va întâmpla acest lucru.

Astăzi, este așteptată vizita la Buzău a președintelui Florin Cîțu, care se va întâlni cu membrii partidului la Sala Mare a Consiliului Județean și una dintre principalele teme de discuție ar fi înlocuirea actualului președinte al PNL Buzău cu fostul deputat Adrian Mocanu, după cum susțin mai mulți membri ai partidului.

În urma negocierilor preliminare fuzionării dintre Partidul Național Liberal cu Partidul Mișcarea Populară, purtate de președinții Florin Cîțu și Eugen Tomac, s-a stabilit ca liderii organizațiilor fruntașe ale PMP din țară să preia șefiile organizațiilor liberale din județele în care funcționează. PMP Buzău este una dintre organizațiile fruntașe și, conform înțelegerilor la care ne-am referit mai sus, fostul deputat Adrian Mocanu, președintele acestei organizații și președinte executiv la nivel central, visează să preia șefia PNL Buzău, chiar dacă, de curând, susțin surse de presă bine informate, a încercat să se întoarcă în ALDE, primul partid cu care liberalii au purtat negocieri la nivel central în vederea fuziunii.

De altfel, fostul deputat Adrian Mocanu nu s-a remarcat aproape deloc printr-o activitate parlamentară în beneficiul buzoienilor, ci prin faptul că este fiul fostului senator și președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, condamnat definitiv în dosarul „Maternitatea”, dar mai ales prin traseism politic. „În 14 ani de carieră, Adrian Mocanu a schimbat nu mai puțin de 6 partide. În unele a activat de mai multe ori: ba a plecat, ba s-a întors, în funcție de ”principii”., titra de curând Ziare.com.

Recent, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Focus TV, deputatul Gabriel Avrămescu, actualul președinte al PNL Buzău, nu s-a sfiit să răspundă ce va face în cazul în care Mocanu va pune mâna pe partid și a declarat următoarele:

„Eu nu am nicio problemă, să vină cine vrea să vină în partid. Așa am spus de la început.  Eu îl aștept pe domnul Cîțu să spună dumnealui, în persoană, aici, la Buzău, ceea ce are de spus. Că dacă spun eu, să nu se interpreteze că am eu alt interes. Noi îl așteptăm. Să vedem exact când (…) În momentul acesta noi am reușit să avem structuri în toate localitățile. E un Birou Politic Județean și cred că toți am demonstrat că putem face niște lucruri pentru Buzău. Pentru noi este extrem de important că noi suntem o echipă. Până la urmă, suntem doi parlamentari. Nu cred că stăm așa, pe vreo majoritate confortabilă în Parlament, ca să ne permitem tot felul de discuții de genul acesta. În afară de asta… V-am zis, eu sunt învățat să mă lupt, eu sunt învățat să intru în competiție. Și nu mi-a fost frică niciodată să mă lupt cu nimeni pe scena politică”, a spus Avrămescu, joia trecută, pe parcursul unei emisiuni la Focus TV.

Încă de la numirea în funcția de președinte interimar al PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, alături de președintele organizației municipale, senatorul Vlad Pufu, a făcut o prioritate din construcția unei filiale județene solide și, într-un timp foarte scurt, a reușit cu o organizație de partid măcinată de ani de zile de orgolii și de războaie interne, să scoată doi parlamentari la alegerile din 2020, devenind astfel un lider politic respectat și de necontestat la nivel local.

Revenind la Adrian Mocanu, acesta se află la a cincea încercare de a prelua șefia PNL Buzău. Cel mai aproape de acest vis s-a aflat în anul 2016, când a reușit singura performanță, aceea de a intra în sediul partidului, alături de foștii senatori Ion Vasile și Constantin Popa, cu scopul de a se instala la cârma filialei județene, demers care a eșuat datorită poziției ferme a liberalilor buzoieni, care amenință și în aceste zile că vor părăsi partidul în bloc dacă Mocanu va veni la conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button