POLITICĂ

Senatorul Liliana Sbîrnea, despre soluția găsită de social-democrați pentru scăderea facturilor la energie

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care va permite finalizarea unor hidrocentrale la care lucrările au fost sistate.

Proiectul de lege propune modificarea limitelor ariilor protejate în zonele unde există proiecte hidroenergetice în construcție, aprobate înainte ca zonele respective să fie declarate protejate. Mai exact, PSD vrea să finalizeze trei hidrocentrale unde lucrările au fost sistate în urmă cu mai mulți ani pentru a proteja mediul.

Social-democrații susțin că, prin finalizarea celor trei hidrocentrale, s-ar putea produce energie pentru 300.000 de gospodării.

Senatorul buzoian Liliana Sbîrnea a anunțat că a participat la stabilirea măsurilor respective pe pagina sa de Facebook:

„Pentru binele și liniștea oamenilor, împreună cu 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 #𝐏𝐒𝐃, 𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭 𝐥𝐞𝐠𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐡𝐢𝐝𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐛𝐚𝐧𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐯𝐚̆ 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦ 𝐜𝐚̆ 𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐬-𝐚 𝐚𝐝𝐨𝐩𝐭𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭.

Criza prețurilor la energie se rezolvă numai prin măsuri care să ne asigure predictibilitate, stabilitate și independență energetică. Altfel, e ca și cum am avea pretenția ca un plasture să oprească o hemoragie.

𝗖𝗮̂𝘁 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗰𝗿𝗲𝘁!

Repunem în funcțiune hidrocentralele RĂSTOLNIȚA, BUMBEȘTI și DUMITRA, în care s-au investit sute de milioane de euro din banii publici și care au fost abandonate, lipsindu-ne de resurse.

Electricitatea produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină! Sunt sute de mii de familii care pot beneficia de această lege și este momentul să gândim pe termen lung.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button