ȘTIRILE ZILEI

Blugi de firmă furați la pont dintr-o fabrică buzoiană

În urma furturilor respective, proprietarul a calculat o pagubă de peste 250.000 de euro. Ele au fost operate la pont de un grup de trei prahoveni cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani. Faţă de aceştia, instanţa a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetaţi pentru furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în nopţile de 30 septembrie spre 1 octombrie 2021 şi de 16 spre 17 februarie 2022, prahovenii au pătruns, prin forţarea unei ferestre, în fabrica din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras 570 de articole de îmbrăcăminte de marcă înregistrată.  

Este vorba despre perechi de blugi pe care fabrica buzoiană le produce pentru un renumit brand internaţional.  Infractorii au avut timp, în cele două nopţi în care au săvârşit furturile, să aleagă produsele astfel încât să nu aibă defecte.   

Atunci când au selectat marfa de furat, hoţii au fost atenţi ca numerele şi modelele pantalonilor să corespundă comenzilor date de câţiva clienţi ai prahovenilor. 

Blugii produşi de firma din Buzău valorează 500 de euro perechea, la poarta fabricii, iar în magazine ajung să coste între 700 şi 800 de euro.   

Pe 14 aprilie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare cinci mandate de percheziţii domiciliare la imobilele utilizate de persoanele bănuite.  

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe medii de stocare şi un autoturism a cărei provenienţă nu a putut fi dovedită de către bănuiţi cu documente legale. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi clarificării situaţiei juridice a acestuia.   

Faţă de cei trei prahoveni a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în ziua de 15 aprilie, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.  

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button