Fără categorie

Senatorul Liliana Sbîrnea prezent la evenimentele prin care a fost marcată ziua Proclamării Independenței de stat a României

În această zi atât de importantă pentru România, Europa și întreaga lume, care marchează Proclamarea Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene, am celebrat și cinstit alături de dumneavoastră la Râmnicu Sărat valorile democrației și ale păcii și pe toți cei care au luptat pentru ele.

Am fost onorată ca, din partea Parlamentului României, să aduc un omagiu de respect și recunoștință tuturor eroilor noștri care s-au sacrificat pentru ca, astăzi, să fim o națiune liberă și independentă.

Cu emoție, însoțită de comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Ciprian Marin , primarul municipiului Râmnicu Sărat, domnul Sorin Cîrjan, primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma și prefectul județului Buzău, domnul Daniel Țiclea, președintele CJ, domnul Neagu Petre am participat la simpozionul dedicat evocării generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a, la împlinirea a 140 ani de la nașterea acestuia in Rm. Sărat.

Libertatea și independența sunt acele lucruri pe care avem datoria ca, prin tot ceea ce facem, să le apărăm, să le conservăm pentru generațiile viitoare și să le promovăm ca parte intrinsecă din ceea ce suntem ca popor și ca națiune parte a marii familii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button