EDUCAȚIE

Președintele Iohannis: „Această şcoală, Şcoala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educaţie pentru mediu”

Șeful statului, prezent într-o vizită la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, le-a transmis cadrelor didactice felicitări cu prilejul Zilei învățătorului, care a fost oficial sărbătorită în 5 mai, la fel ca și Ziua mediului, apreciind că trebuie încurajată educația „verde”.

Vizita președintelui Klaus Iohannis la Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău vine în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului. Clădirile unității de învățământ includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituții de învățământ din România.

„Această școală, Școala nr. 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educație pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă, se colectează și se folosește apa pluvială, există o seră didactică și multe alte proiecte”, a spus președintele, felicitând conducerea școlii, corpul didactic, dar și elevii buzoieni.
„Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli, în care încercăm să venim cu abordări mai moderne, mai actuale, și o parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit România educată este educația pentru mediu. Am elaborat un material care pune accent în mod special pe educația pentru mediu în școlile din România, dar astăzi am văzut că ave aici o școală care deja aplică foarte mult din ceea ce credem că trebuie să se regăsească în școli”, a apreciat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat, de asemenea, că a găsit în Buzău o administrație locală foarte aproape de aceste teme și care se implică pentru a avea proiecte de mediu.

„Avem motive de optimism: tânăra generație dorește să fie mai responsabilă față de mediul înconjurător și față de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acționeze în acest sens. Pentru a sublinia toate aceste lucruri, am venit azi la Școala nr. 11 și îmi pare bine”, a spus președintele.

La evenimentul de la Școala nr. 11 din Buzău au participat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președinte al PSD, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș și ministrul Mediului, Barna Tancsoz, alături de Toma Constantin, primarul municipiului Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button