ADMINISTRAȚIE

S-a semnat contractul pentru autostrada Ploiești – Buzău

Marți, 7 iunie, a fost semnat contractul pentru finanțarea prin PNRR a construcției celor 63,25 kilometri ai Autostrăzii Ploiești – Buzău, parte din A7, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. În valoare de 3,8 miliarde de lei, fără TVA, acesta reprezintă cel mai mare contract prin PNRR semnat până acum.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat semnarea contractului pentru autostrada Ploiești-Buzău.

”Este o promisiune electorală, este un fapt, deja este finanțat, noi vorbim aici de peste 300 de kilometri autostrăzi.

Moldova este primul lot care se semnează astăzi, urmând ca jaloane PNRR, până la sfârșitul anului 2023, să se semneze absolut toate.

După cum îl cunosc pe domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, ținând cont de faptul că suntem și prieteni foarte buni, sunt ferm convins că împreună cu CNAIR vor vor decala cu un an de zile îndeplinirea acestor jaloane și trebuie să fim corecți și să echilibrăm dezvoltarea geografică a României și să vedem că din partea din zona Moldovei și din sudul României au plecat cei mai mulți români în străinătate.

Investițiile în infrastructură vor aduce după ele și investiții majore într-o zonă a României repere nu a avut parte de aceeași dezvoltare uniform.

Mai mult, este primul proiect de țară al actualei coaliții guvernamentale PSD-PNL-UDMR. Este primul proiect de țară în infrastructura majoră.

Cred că România, din acest moment, și la nivel politic, dar și administrativ, a intrat într-o cu totul și cu totul altă logică și îmi pare rău pentru cei care ne-au cântat prohodul de prea multe ori.

Vom fi la fel de implicați și la fel de eficienți în continuare pe acest mandat pe care ni l-am asumat împreună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Contractul va asigura finanțarea secțiunii din Muntenia a A7 (Autostrada Moldovei).

Această secțiune este împărțită în 3 loturi, astfel încât construcția ei să se poată derula cât mai eficient.
Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) are o lungime de 21 de km;
Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) are o lungime de 28,35 de km;
Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,90 km.

Pe traseul acestei autostrăzi, finanțate prin PNRR, vor fi construite
-6 noduri rutiere,
-42 de poduri și pasaje,
-4 spații pentru servicii,
-1 Centru de Întreținere și Coordonare (CIC)
-1 Centru mixt care va avea atât rol de Întreținere și Coordonare cât și rol de Monitorizare și Informare.

Este prima autostradă din România care se va adapta cât mai mult normelor de mediu astfel încât să nu aducă prejudicii semnificative acestuia și să contribuie la limitarea creșterii de emisii poluante. În acest sens vor fi amenajate pe traseu 24 de spații destinate încărcării autoturismelor electrice.

Vor fi plantate 65 de perdele anti-înzăpezire (pe partea stângă a drumului) pe o lungime totală de peste 63 de km, iar drumurile tehnologice vor avea rol dual deoarece vor putea fi folosite și ca piste pentru biciclete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button