ADMINISTRAȚIE

Primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon, a dat, astăzi, cea mai așteptată veste: „Am primit finanțarea…”

„Comuna Vadu-Pașii a primit finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru conectarea la rețeaua de gaze naturale, suma alocată proiectului este 50.808.809,82 Ron, fiind incluse toate satele din comuna.”, a anunțat pe pagina sa de Facebook primarul Gheorghe Firon.

Administrațiile locale ale celor două comune au depus documentațiile săptămâna trecută, iar Ministerul Dezvoltării a dat undă verde finanțării acestora.

Cu cîteva zile înainte de a primi aprobarea finanțării, deputatul Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău, a declarat următoarele la postul de televiziune Focus TV:

“Din județul Buzău mai sunt încă două localități, Tisău și Vadu Pașii, care, la fel, sunt preluate din POIM. Aceste proiecte care au fost selectate săptămâna trecută de Ministerul Dezvoltării sunt proiecte care au fost depuse în decembrie 2020, în cadrul programului Operațional Infrastructură Mare. N-au mai fost bani acolo și au fost transferate în acest Program Național de Investiții Anghel Saligny, care a fost, de altfel, suplimentat cu o sumă de 10 miliarde. (…) A mai fost nevoie de o serie de clarificări. Știu că Tisău și-a încărcat ultima clarificare vinerea trecută și săptămânile acestea ar trebui, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, să apară și cele două localități din județul Buzău.

Ministerul Dezvoltării a anunţat la sfârșitul săptămânii trecute că a aprobat primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, două dintre acestea fiind cele de la Poșta Câlnău și Săgeata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button