CULTURĂ

Tabăra de sculptură în aer liber, de la Măgura, a fost modernizată

Muzeul în aer liber Tabăra Măgura din Buzău a fost inaugurat miercuri, 15 iunie, după o scurtă etapă de reamenajare. Fiecare statuie este prevăzută cu cod QR care prin scanare oferă turistului pe telefon informaţii despre autor şi povestea lucrării.

Poienile cu peste 250 de statui au acum sistem de iluminat cu leduri, alimentate de la panouri solare şi, pentru supravegherea zonei, au fost fixate camere video care filmează şi noaptea.  Întreaga investiţie a fost de 500.000 de lei, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean Buzău.  

Situat la mai puţin de 30 de kilometri de municipiul Buzău, pe traseul turistic ”Drumul vinului”, Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura” este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, fiind cel mai mare ansamblu de statui în aer liber.   

„Este rezultatul strădaniilor depuse de autorităţile judeţului Buzău şi de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi a avut, încă de la început, o concepţie unitară simbolică“, spun realizatorii.   

Sufletul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. În 1970, când a fost înfiinţată, urma să marcheze cele 16 veacuri de atestare documentară a oraşuui Buzău. Tabăra a fost programată ca vreme de 16 ani un număr de 16 sculptori, mereu alţii, să vină să lucreze în poienile de la Măgura.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button