CULTURĂ

Profesorii de istorie din judeţ îşi pot desfăşura orele de curs în sălile de expoziţie ale Muzeului Judeţean

Muzeul Județean Buzău este singurul din țară, în acest moment, care își pune sălile la dispoziția elevilor.

Elevii din clasa a V-a de la Şcoala din localitatea Costeşti au participat la o lecție de istorie în incinta Muzeului Județean, lecție care a avut loc în preajma unor exponate din acea vreme.  

„Lecţia a fost interesantă, atractivă pentru ei, într-un cadru diferit de cel al şcolii cu care ei sunt obişnuiţi. Pentru ei a fost o noutate deoarece unii au ajuns pentru prima dată la muzeu, au văzut pe viu aceste exponate şi cred că am putut astfel să le captez atenţia”, a declarat Oana Dragomir, profesor de istorie.   La lecţie a asistat şi un muzeograf, care a răspuns la toate întrebările elevilor şi a încercat să le satisfacă orice curiozitate.  

„A fost prima experienţă de acest fel de când lucrez eu la muzeu, şi fac patru ani în curând. A fost o experienţă interesantă, copiii sunt foarte isteţi, bine pregătiţi. Mi-au pus întrebări legate despre ceea ce le-am arătat când am fost cu muzeul mobil la ei, dar şi aspecte privitoare la lecţia de azi, despre daci, despre geţi”, a declarat Daniel Drîmbu, muzeograf.  

Elevii au fost extrem de curioşi să afle cât mai multe lucruri despre geto-daci şi au putut vedea obiecte din acea perioadă.   

Ideea organizării acestor lecţii în cadrul Muzeului a fost discutată cu toţi profesorii de istorie din judeţ, care au asaltat muzeul cu solicitări.   Muzeul Judeţean Buzău are expoziţii permanente care acoperă toate perioadele istoriei, de la epoca fierului până în evul mediu. Iar aceste expoziţii pot deveni săli de clasă pentru elevi atunci când vor studia aceste lecţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !