ADMINISTRAȚIE

Complexul Iazul Morilor va găzdui evenimente destinate tinerilor

Primăria Buzău lucrează în această perioadă la realizarea unui hub în complexul Iazul Morilor de pe strada Frăsinet, care să găzduiască evenimente dedicate tinerilor, întâlniri cu societatea civilă și mediul de business, activități culturale, expoziții, seminarii și conferințe, potrivit unei declarații de presă oferită de viceprimarul Oana Matache publicației Reporter Buzoian.

Potrivit proiectului, clădirea de la Iazul Morilor va putea fi folosită și de școli și de ONG-uri, în vederea organizării diferitelor evenimente.

În luna iulie, clădirea de la Iazul Morilor ar urma să găzduiască primele evenimente și întâlniri.

Reprezentanții municipalității poartă discuții cu Grațian Mihăilescu, reprezentantul unui ONG cu experiență în comunicarea dintre instituții și societatea civilă. În curând, mai spune viceprimarul Oana Matache, Primăria Buzău ș Urbanize Hub ar urma să încheie un proiect de parteneriat.

Primăria a renunțat la ideea închirierii clădirii care i-ar fi adus câteva mii de lei pe lună. Iată cu arăta proiectul de hotărâre lansat în dezbatere publică în luna martie:

PROIECT DE HOTĂRÂRE NR. 13/03.02.2022

Art.1.- Se aprobă închirierea prin licitaţie publică a unei părți din imobilul proprietate publică a municipiului Buzău, situat în municipiul Buzău, strada Frăsinet, în suprafață de 100,00 m.p. în vederea înfiinţării unei cafenele – ceainărie culturală / bistro. În sarcina adjudecatarului licitației vor intra întreținerea spațiului verde în suprafață totală de 2.085,00 m.p. și a celor 2 lucii de apă (lacuri) în suprafață totală de 1.129,00 m.p.

Imobilul prevăzut la alin. 1 din prezentul articol, din care face parte suprafața care se închiriează, este înscris în cartea funciară nr. 63077 a U.A.T Buzău, cu numărul cadastral 63077 și este identificat conform extrasului de carte funciară prevăzut în anexa nr. 1 și a planului de amplasament și delimitare a imobilului prevăzut în anexa nr. 2.

Art.2.- Închirierea părții din imobil prevăzută la art. 1 din prezenta hotărâre se face pentru o perioadă de 20 de ani, cu plata unei chirii minime de 26,62 lei/m.p./lună, precum şi a taxelor datorate conform Codului Fiscal. Direcţia Finanţe Publice Locale va indexa anual chiria cu rata inflaţiei.

Art.3.- Locatarul are obligaţia să încheie contracte de furnizare a utilităţilor şi să achite contravaloarea acestora (energie electrică, alimentare cu apă, gaze, salubritate, canalizare, după caz). Totodată va efectua lucrări de întreținere a spațiului verde și a celor 2 lacuri. Lucrările de amenajare şi îmbunătăţirile necesare pentru aducerea părții din imobil care se închiriează în stare de folosinţă corespunzătoare spre a servi scopului închirierii vor fi efectuate fără afectarea structurii de rezistenţă, pe cheltuiala locatarului, după obţinerea autorizaţiilor şi avizelor prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button