ȘTIRILE ZILEI

Grindina de acum două seri a făcut distrugeri mari

Grindină cât oul de găină a căzut, marți seară, în mai multe localități din apropierea municipiului Buzău. În Poșta Câlnău, bucățile de gheață au produs pagube uriașe. Inclusiv autoturismele localnicilor au suferit avarii.

Ploaie cu grindină abătută peste satele comunelor buzoiene Poșta Câlnău și Săgeata a ciuruit acoperișuri de case, parbrize de mașini și solariile cu legume cu tot.

 Bucăţi de gheaţă cât mingea de tenis au îndoit maşini, au găurit tencuiala caselor şi au zdrobit culturi. Cu ochii în lacrimi, oamenii spun că nu ştiu cum îşi vor recupera pagubele uriaşe. Şi inundaţiile au făcut prăpăd.

Mașinile aflate în calea urgiei au rămas fără parbrize iar caroseriile au suferit avarii majore. Unele case au rămas fără geamuri iar alte locuințe au suferit pagube la acoperișuri. Pagubele sunt extrem de mari, o parte din culturile agricole fiind calamitate în proporție de peste 80 la sută.

Culturile oamenilor care abia făceau faţă secetei au fost acum distruse de fenomenele meteo extreme.

„Cultura este afectată 100%. A picat o grindina foarte mare. În 49 de ani nu am văzut aşa de mare. Era ca oul de porumbel. Noi trăiam din asta şi acum nu mai avem„, a spus Dănuţ Panait, agricultor.

Oamenii așteaptă acum ajutor de la Guvern pentru a depăși acest impas provocat de vremea extremă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button