POLITICĂ

Preşedintele PNL Buzău acuză majoritatea PSD din Consiliul Local că nu doreşte să implementeze nici măcar programele promovate de miniştrii PSD / Motivul ar fi  că proiectele au fost propuse de liberali


Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de către PNL Buzău, aleşii locali ai partidului au propus acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare familie la naşterea copilului, informează News.ro.

Proiectul prevedea acordarea unui stimulent financiar în valoare de 1.500 lei pentru fiecare nou-născut.

”Rezultatele recensământului naţional arată un adevăr trist: România a pierdut peste un milion de locuitori, iar la noi în judeţ, Municipiul  Buzău a înregistrat cea mai mare scădere la numărul de persoane faţă de ultimul recensământ. Dacă nici acest lucru nu i-a convins pe cei din PSD că e momentul să încurajăm natalitatea, să creăm locuri de muncă, să facem investiţii mai ales în educaţie şi sănătate, înseamnă că aceşti oameni nu merită să mai fie la cârma instituţiilor pe care le conduc. Programele naţionale pentru creşterea natalităţii, iniţiate şi promovate de doamna Gabriela Firea, ministrul Familiei, şi important lider PSD la nivel naţional, se aud doar la Bucureşti. La Buzău, politicienii îşi astupă urechile, închid ochii şi preferă să facă alt tip de «investiţii»”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu (foto), preşedinte al PNL Buzău.

Potrivit liberalilor buzoieni, valoarea estimată a acestui stimulent pentru familiile tinere din municipiul Buzău ar fi fost de aproximativ 900.000 de lei, însă primarul Constantin Toma şi consilierii PSD au preferat să susţină realizarea unui grup statuar de peste 3 milioane de lei.

”Ne-am obişnuit deja cu PSD. Una zic şi alta fac. Ce mai înţeleg buzoienii? Pe cine să creadă? Pe miniştri PSD care anunţă programe pentru familiile tinere, la început de drum care au nevoie de sprijin sau pe primarii şi consilierii locali care votează împotriva propriilor propuneri de la Bucureşti? Să ne spună domniile lor!”, a mai declarat liderul PNL Buzău.

Totodată, liderul PNL Buzău a arătat că, deşi proveniţi din altă familie politică, o parte din primarii PNL din judeţul Buzău aplică deja măsura acordării de stimulente financiare pentru nou-născuţi.

”PNL Buzău a arătat că, dacă se vrea, se poate. Stimulentul financiar pentru nou-născuţi se va acorda şi anul acesta în comuna Chiojdu, unde primar este liberalul Gheorghe Neamţu, cel care a propus acest proiect încă de când era consilier local. De asemenea, începând cu anul acesta un astfel de ajutor se va acorda şi la Vadu Paşii unde, de asemenea, primar este tot un membru PNL”, a spus deputatul Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button