ȘTIRILE ZILEI

Percheziții în București, Ilfov și Buzău într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani

Şapte percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Buzău, într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în care prejudiciul este de 2 milioane de lei, transmite News.ro.

”În această dimineaţă, 8 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, patru în judeţul Ilfov, două în municipiul Bucureşti şi unul în judeţul Buzău. Totodată, poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, anunţă IGPR.

Activităţile de cercetare penală se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 – iunie 2022, cinci persoane ar fi înşelat reprezentanţii unor societăţi comerciale în urma achiziţionării unor cantităţi de cereale.

Totodată, cei în cauză ar fi sustras din societăţile pe care le administrau sau le controlau bani şi bunuri mobile, în folosul propriu sau al altor societăţi comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button