ȘTIRILE ZILEI

Adolescent în vârstă de 16 ani, prins de poliţişti conducând cu 135 km pe oră un autoturism furat

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea un autovehicul cu 135 km/h pe raza municipiului Buzău, fără a deţine permis de conducere, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județene Buzău, adolescentul în vârstă de 16 ani s-ar fi urcat la volan  fără încuviinţarea proprietarului autovehiculului.

„În acest caz este vorba de un minor în vârstă de 16 ani, din Buzău, care a fost depistat pe Şoseaua Vadu Paşii în timp ce conducea un autoturism aparţinând unei societăţi comerciale, depăşind viteza legală.Tânărul, care a comis o succesiune de acte infracţionale pentru a conduce, deţine şi recordul de viteză al zilei de ieri, maşina condusă de acesta fiind înregistrată de aparatul radar cu 135 km/h în timp ce rula pe Şoseaua Vadu Paşii, în municipiul Buzău”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

Oamenii legii i-au întocmit adolescentului dosar penal pentru conducere fără a deţine permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Reprezentanții Poliției au menționat că, în urma activităţilor de combatere a indisciplinei în trafic derulate de ofițerii de la Poliția Rutieră, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 44.000 de lei.

„Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 49 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile. Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă (31), conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (20). Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea neregulamentară, pentru conducerea unui vehicul pe contrasens şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”,  se mai precizează în același comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button