Fără categorie

O alunecare de teren reactivată în satul Pârscov, comuna Pârscov, a lăsat fără acoperiș deasupra capului o familie întreagă

Pământul a luat-o la vale atât de tare încât casa în care trăiau 4 persoane, între care un adult cu handicap și un copil de 16 ani, s-a crăpat în două.

Pentru că familia respectivă nu deține asigurare în caz de calamități naturale care să acopere pagubele suferite și nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autoritățile statului au dispus evacuarea locuinței care stă să se prăbușească și relocarea familiei în module de tip container.

Astfel, prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus ca două containere din logistica deținută de Instituția Prefectului pentru situații de criză, să fie transportate, astăzi, la Pârscov, pentru ca familia afectată de alunecarea de teren să se poată muta acolo, să poată trăi departe de pericolul alunecărilor de teren care le-au distrus agoniseala de-o viață.

”Facilitățile logistice ale Instituției Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere, am reușit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID iar acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilități reprezintă capacitatea logistică de reacție imediată, facilități asigurate de statul român și aflate la dispoziția integrată a structurilor M.A.I., pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităților” a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Totodată, prefectul județului a transmis Primăriei Pârscov identificarea unor soluții concrete pentru asigurarea unei locuințe definitive pentru persoanele relocate, astăzi, în construcțiile de tip container.

SURSA: Biroul de presă al Prefecturii Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button