ADMINISTRAȚIE

Prefectura a intervenit de urgență la Scorțoasa după ce fântânile au secat

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, prefectul Daniel-Marian Țiclea, a dispus, vineri, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență să transporte cu cisterna din dotare apă menajeră, în localitatea Scoarțoasa.
Măsura s-a impus după ce, din cauza lipsei precipitațiilor, nivelul apei în fântâni a scăzut extrem de mult. Mai mult decât atât, urmare a fenomenului de secetă pedologică accentuată, pe raza comunei, numeroase puțuri au secat.
Astfel, un prim transport cu o cisternă încărcată cu 8000 de litri de apă menajeră a fost efectuat deja, urmând ca pompierii să revină la Scorțoasa ori de câte ori va fi nevoie pentru a acoperi nevoile oamenilor, a comunicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Cristina Sterian.
„Ca președinte al C.J.S.U., am dispus de îndată ca mai multe transporturi cu apă să vină în sprijinul localnicilor din Scorțoasa. Acolo, nivelul apei din fântâni a ajuns să fie extrem de redus, alte puțuri au secat, pur și simplu, iar probleme ar fi și în furnizarea apei de la rețeaua publică, aceasta făcând față cu greu consumului. Pompierii de la I.S.U. sunt deja angrenați în această misiune, de a transporta apă cu cisterna, și vom sări în sprijinul oamenilor ori de câte ori aceștia ne vor solicita,.” a declarat prefectul Daniel-Marian Țiclea.
Conform autorităților locale, pe raza comunei Scorțoasa sunt fără apă sau cu un nivel al apei extrem de scăzut 45 de fântâni și 3 bazine publice de colectare, din 62 de fântâni verificate și 3 bazine publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button