ADMINISTRAȚIE

Militari și tehnică străină aparținând SUA la ceremnia dedicată Zilei Naționale

Joi, 1 decembrie, începând cu ora 11.00, pe Calea Eroilor din Buzău, sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă urmată de  defilarea cu personal și tehnică militară.

Ceremonia este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Anul acesta, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ  450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale,  precum și  circa 70 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 10 aeronave.

 Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocat în România  un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cât și cu aliați de pe teritoriul țării noastre.

 Garnizoana Buzău invită pe toți cei interesați să participe la acest eveniment și cere scuze participanților la trafic pentru inconvenientele produse.

***

1 Decembrie 1918, data la care a avut loc Marea Unire a românilor din toate provinciile istorice româneşti şi a fost constituită ,,România Mare” la finele Primului Război Mondial, este Ziua Naţională a României, adoptată prin Legea nr. 10, la 31 iulie 1990.

***

În atenția reprezentanților mass-media:

– Jurnaliştii acreditați la ceremonie vor avea acces doar pietonal joi, 1 Decembrie, prin intrarea pe Calea Eroilor dinspre Bulevardul Unirii, între orele 10.00 și 10.30.

– Accesul reprezentanților mass-media se va face doar pe baza ecusoanelor de acces, care se vor da pe timpul repetiției generale, fiind necesară prezentarea actului de identitate și a legitimației de presă.

– Miercuri, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe Calea Eroilor, va avea loc repetiția generală.

– Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, Poliția Municipiului Buzău și Poliția Locală Buzău vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button