ADMINISTRAȚIE

Mesajul primarului Constantin Dumitru pentru locuitorii comunei Mărăcineni la final de an!

Dragi locuitori ai comunei Mărăcineni,

Astăzi, când 2022 își ia rămas-bun, iar noi privim cu încredere și cu speranță spre noul an, permiteți-mi să vă prezint câteva dintre rezultatele muncii echipei noastre de la Primărie.

Cu toate provocările lui, 2022 a fost un an bogat în realizări pentru comuna noastră, cel mai important proiect fiind aducerea gazelor de la Vernești, pe sub canalul energetic și albia râului Buzău. A fost o lucrare complexă, ce a presupus introducerea în subteran, la 80 de metri adâncime, a unei conducte cu lungimea de 800 de metri, care va asigura alimentarea cu gaze a comunei noastre.

În curând vom demara proiectul „Înființare sistem distribuție gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni, aparținătoare Comunei Mărăcineni, jud. Buzău”, termenul de execuție fiind decembrie 2023.

Atenția noastră s-a îndreptat și către sprijinirea parohiilor. Numai anul acesta, am reușit să construim case praznicale în satele Mărăcineni și Căpățânești.

Și sportul a ocupat un loc important în strategia noastră de dezvoltare, în 2022 inițiind proiecte de construire a două baze sportive, ambele în satul Căpățânești.

Educația s-a aflat, de asemenea, în centrul preocupărilor noastre. În anul 2022 am continuat dotarea Scolii Gimnaziale”Înv. Clemența Beșchea” Căpățânești cu dispozitive și echipamente necesare prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 – proiect in valoare de 1.400.000 lei. De asemenea, la Școala Căpățânești avem în implementare lucrări de reabilitare termică, de creștere a eficienței egergetice și de gestionare inteligentă a energiei, proiect în valoare de 5.900.000 lei. În curs de implementare se află și proiectul de construire a unei creșe mici în satul Căpățânești.

Din fonduri proprii, am reușit să extindem rețeaua de canalizare în satele Căpățânești și Mărăcineni, momentan mai fiind în lucru doar extinderea pe strada Păcii.

Tot la capitolul Realizări putem menționa modernizarea iluminatului public din comuna Mărăcineni și instalarea unui sistem fotovoltaic de 60KW.

În încheiere, aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea de care ați dat dovadă și să vă asigur de sprijinul nostru necondiționat în rezolvarea problemelor edilitare.

Vă doresc tuturor un An Nou plin de realizări, iar sănătatea și voia bună să vă însoțească pretutindeni!

Cu stimă,

CONSTANTIN DUMITRU

Primarul comunei Mărăcineni

https://fb.watch/hYfNMvYNXv/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button