ADMINISTRAȚIE

Primarul Constantin Toma îi invită pe cetățeni să participe la luarea deciziilor de administrare și dezvoltare a Buzăului

Primarul orașului, Constantin Toma, a lansat astăzi, la Buzău, un proiect inedit pentru cetățeni și anume bugetarea participativă, care îi implică pe buzoieni în luarea deciziilor la nivel local, decizii care vor fi selectate prin vot public.

Bugetul participativ permite cetăţenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor. Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. În cadrul formulării acestor propuneri, cetăţenii, asistaţi de administraţia oraşului, se întâlnesc la discuţii publice locale sau tematice şi cu vecinii, unde discută despre ceea ce vor să schimbe în localitatea lor şi în ce mod. Apoi depun la Primărie propunerile comune pentru a fi verificată fezabilitatea lor. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor cetăţenilor care vor fi realizate de autoritățile locale.

Dragi buzoieni,

Vă invit cu drag să participați la proiectul de bugetare participativă prin care orice buzoian din oraș sau diaspora, poate veni cu idei pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul nostru.

Acest proiect nu este nou în țară, dar în premieră noi solicităm contribuția dumneavoastră pentru a transforma Buzăul în ,,Centrul național al economiei circulare din România”.

De altfel, acest obiectiv este primul care deschide seria obiectivelor ce ni le-am fixat pentru a atinge viziunea de dezvoltare a Buzăului, ,,Buzăul – oraș magnet până în 2030”. Această viziune poate fi realizată dacă ne vom îndeplini misiunea, respectiv: ,,Vrem ca Buzăul să obțină așa de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, încât să devină unul din cele mai importante orașe din România”. Iar asta vom implementa împreună, în domeniul economic, educațional, social și cultural, unde am fixat 28 de obiective de îndeplinit.

Avem la Buzău deja prima școală circulară din România, dar și cel mai mare reciclator din Europa, Grupul Green, cu care avem proiecte comune, dar care ne și inspiră!

Găsiți mai jos pașii de urmat pentru a participa la acest proiect de dezvoltare a Buzăului.

Suma totală alocată este de 100.000 de euro, dar dacă proiectele sunt bune vom suplimenta această sumă cu cât este necesar.

Vă așteptăm cu cât mai multe idei!

Pagina web unde găsiți detalii și puteți înscrie un proiect este www.oamenidebine.bz

Primarul Municipiului Buzău,
Constantin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button