ȘTIRILE ZILEI

Campanie pentru sinistrații din Turcia, declanșată de medicul Merve Oruç. Punctul de colectare e în Buzău

O campanie de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurul devastator din Turcia a demarat, marți, în Buzău. Inițiatoarea demersului este Merve Oruç, o doctoriță născută în Turcia dar stabilită în România, în prezent angajată a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Într-un perimetru pus la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență Buzău la secția exterioară Gârlași, buzoienii pot dona haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele sau chiar radiatoare. „Orice ajutor este binevenit!”, este apelul medicului turc Merve Oruç, către buzoieni.

Pe lângă cele peste 35.000 de mii de persoane decedate, cutremurul devastator din Turcia, de săptămâna trecută, a distrus complet ori a avariat grav peste 25.000 de clădiri. Astfel, peste un milion de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Pentru sprijnirea cetățenilor turci afectați de cutremur, în municipiul Buzău a fost lansată, marți, o camapanie umanitară, organizată de Spitalul Județean de Urgență. Inițiativa aparține unui medic de origine turcă, Merve Oruç, coordonatoarea Compartimentului Dermato-Venerice din cadrul spitalului buzoian.

Cetățenii care doresc să se implice în această nobilă misiune pot dona bunuri de strictă necesitate, la un punct deschis într-una dintre secțiile exterioare ale Spitalul Județean.

„Persoanele care doresc să vină în sprijinul comunității turce ne găsesc la Spitalul Gârlași, localizat pe strada Plevnei, numărul 26. Intervalul este de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00”, transmite medicul Merve Oruç.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button