ADMINISTRAȚIE

Primăria Buzău va cumpăra autobuze electrice pentru transportul copiilor

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, anunţă achiziţia a 20 de microbuze electrice care să fie folosite la transportul copiilor, informează News.ro. În acest fel, edilul oraşului Buzău speră ca elevii să nu mai fie aduşi la şcoală cu maşina de către părinţi, traficul şi poluarea fiind astfel reduse.

Într-o postare pe Facebook, primarul Buzăului, Constantin Toma, anunţă, astăzi, că a semnat la Ministerul Dezvoltării un contract pentru achiziţia a 20 de microbuze electrice care ar urma să fie folosite pentru transportul şcolar.

„Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în prezenţa domnului secretar de stat Alexandru Marcel Stoica, buzoian, contractul intitulat ,,Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară”. În fapt, este vorba de achiziţia a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa 6 milioane de euro.”, anunţă Toma.

Prin această achiziţie, primarul buzoian spune că se încearcă diminuarea transportului elevilor cu automobilele părinţilor, ceea ce va duce şi la micşorarea traficului auto, dar şi a poluării aerului, arată sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button