POLITICĂ

Lucian Romașcanu, întâlnire oficială cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo

Întâlnire importantă între ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo. Aceștia au discutat despre importanța schimburilor culturale dintre cele două state, care aniversează anul acesta 15 ani de parteneriat strategic.

Reprezentanții României și-au arătat deschiderea pentru a primi mesagerii culturii coreene și de a oferi produse culturale care să aibă un ecou în Republica Coreea.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a dezvăluit pe pagina sa personală de Facebook și faptul că prim ministrul coreean va vizita România săptămâna viitoare.

Ieri, 03.05.2023, am avut marea onoare de a fi primit de Excelența Sa, Dl. Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea.

Dimensiunea culturală a parteneriatului strategic cu Republica Coreea, parteneriat care anul acesta aniversează 15 ani, a fost principalul subiect al discuțiilor.

Schimburile culturale reprezintă prima punte care se construiește între două națiuni, poate cea mai importantă, cea care creează premisele succesului apropierii pe toate celelalte planuri.

L-am asigurat pe Excelența Sa de toată deschiderea României pentru a primi mesagerii culturii coreene și pentru a oferi, în schimb, produse culturale care să aibă ecou în Țara Dimineților Liniștite.

Îi mulțumesc și pe această cale pentru onoarea de a-mi fi acordat această întâlnire și îl așteptăm cu bucurie în România, peste o săptămână.”

Cei doi oficiali au subliniat faptul că schimburile culturale reprezintă o punte esențială în construirea relațiilor dintre națiuni și în crearea premisei pentru succes și în alte domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button