ADMINISTRAȚIE

Comuna Rușețu a rămas fără primar

Primarul comunei Rușețu, Florin Snae și-a pierdut funcția și va fi nevoit să plece de la vârful administrației locale.
Conform inspectorilor ANI, primarul Florin Snae şi-a desemnat soţia să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripţie comunală, la alegerile din 2020, când el a candidat pentru funcţia de primar.
Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Snae s-a aflat în conflict de interese administrativ în momentul în care „în perioada exercitării mandatului 2016-2020, a emis, la data de 20 august 2020, Dispoziţia privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 64 – Ruşeţu, prin care soţia sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală Ruşeţu”.
Snae a atacat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate, prin care a fost declarat în conflict de interese, dar demersul său s-a încheiat cu un eșec și a pierdut definitiv procesul cu inspectorii de integritate, ceea ce înseamnă că își va pierde mandatul de primar.
Florin Snae a apelat la justiție în 2021, după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat în conflict de interese. Motivul: primarul din Rușețu și-a desemnat soția să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție comunală, la alegerile din 2020, când el a candidat pentru funcția de primar.

”În perioada exercitării mandatului 2016-2020, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.”, arătau în 2021 inspectorii ANI.
După verdictul ANI, primarul din Rușețu s-a adresat instanței. A pierdut, însă, procesul atât la Curtea de Apel Ploiești, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție, zilele trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button