POLITICĂ

Președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul Culturii Lucian Romașcanu, prezenți la ceremonia organizată de Ziua Eroilor la Buzău. S-au întâlnit apoi, la Prefectură, cu sindicaliștii din învățământ.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost prezent la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul Zilei Eroilor, la Buzău.

,,Eroismul se manifestă la toţi cei care îşi iubesc ţara şi care sunt pregătiţi să facă tot ceea ce este nevoie pentru a o apăra. Îi cinstim în această zi a Înălţării Domnului, pentru că memoria lor trebuie să rămână şi va rămâne mereu vie în inima şi în conştiinţa noastră.

Probabil că uneori nu realizăm cât de mult le datorăm acestor eroi necunoscuţi care se află în aceste morminte şi-n alte cimitire ale eroilor din întreaga ţară.

Le datorăm enorm. De fapt, le datorăm totul, adică însăşi existenţa noastră ca popor, ca naţiune, ca ţară suverană. Să nu uităm niciodată acest lucru.

Mă închin cu respect în faţa lor şi le mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce au făcut. Dumnezeu să-i odihnească!”, a transmis Marcel Ciolacu, în scandările sindicaliștilor din învățământ, prezenți la eveniment..

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, ea fost și el prezent la Buzău, unde a luat parte la sărbătoarea dedicată eroilor, care a cuprins și lansarea a două volume, eveniment organizat de Primăria Buzău. „Eroii, reper al Centenarului Marii Uniri la Buzău”, volumul care prezintă expoziția inaugurată în 2018, și „Mousaios”, care prezintă expoziția inaugurată în 2022 și care marchează 1650 de ani de istorie.

Evenimentul a avut loc în avanpreniera ceremonialului militar și religios din Cimitirul Eroilor, dedicat Zilei Înălțării și Zilei Eroilor.

Au mai fost prezenți primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, generalul Claudiu Mihail Sava, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul Ovidiu Băla, comandantul Bazei Aeriene Boboc, prefectul Daniel Marian Țiclea, gen (r) Marius Nicoară, coordonatorul lucrărilor, și editorul Aurel Ștefanachi, reprezentantul TIPOMOLDOVA.

După ceremonie, Marcel Ciolacu s-a îndreptat spre Prefectură, unde s-a întâlnit cu o delegație a sindicaliștilor din învățământ. Întâlnirea dintre sindicaliştii buzoieni din învăţământ şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a finalizat după mai bine de o oră.

Sindicaliştii din Învăţământul buzoian au avut autorizaţie pentru a protesta, joi, în faţa Prefecturii Buzău, însă au decis să meargă pe Calea Eroilor unde să sărbătorea Ziua Eroilor şi unde, pe parcursul manifestărilor au fluierat şi au scandat diverse lozinci.

”Dacă oamenii şi-au manifestat intenţia de a merge pe Calea Eroilor să protesteze în faţa autorităţilor care reprezintă ţara la cel mai înalt nivel, eu, ca lider de sindicat, nu puteam decât să respect doleanţele lor. Legea este lege şi ne asumăm ceea ce am făcut. Ca lider de sindicat şi eu şi echipa mea vom suporta consecinţele legii”, a spus liderul SIP Buzău Ion Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button