ADMINISTRAȚIE

„Anticameră pentru viață”, proiectul care sprinjină tinerii ce părăsesc sistemul instituționalizat să pășească cu dreptul în viață

Peste o sută de tineri buzoieni care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului au fost sprijiniți să se integreze mai ușor în societate, cu ajutorul unui proiect finanțat din fonduri europene, intitulat „Anticameră pentru viață”, derulat începând cu luna aprilie 2021 și până în prezent, de către specialiștii din cadrul D.G.AS.P.C. Buzău.

Beneficiari ai proiectului „Anticameră pentru viață”, derulat la nivelul D.G.A.S.P.C. Buzău, au fost 108 tineri care au părăsit sistemul de protecție socială. Ei au fost ajutați financiar să își continue studiile, să își găsească un loc de muncă sau să aibă acces la servicii medicale.

Astăzi, în sala de festivități a unui hotel din Buzău, a avut loc un eveniment în cadrul  căruia coordonatorii proiectului au prezentat rezultatele obținute în cei doi ani de implementare. Pe lângă sprijinul financiar acordat pentru închirierea unei locuințe, unii dintre beneficiari au fost ajutați să își continue studiile, în timp ce alții au participat la cursuri de calificare profesională.

Proiectul a inclus și o componentă medicală, în cadrul căreia peste 70 de copii și tineri au beneficiat de sprijin pentru a accesa servicii medicale. 

Conducerea D.G.A.S.P.C. Buzău spune că se dorește implementarea, tot cu fonduri europene, a unui nou proiect privind  integrarea socioprofesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button