EDUCAȚIE

Bacalaureat 2023 | Avem lista mediilor din județul Buzău

Potrivit rezultatelor publicate de edu.ro, cea mai mare notă îi aparține unui elev de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care a reușit să obțină 9,90. Urmează un absolvent de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, cu 9,83, iar pe locul trei se claseză un elev de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, cu 9,81.

Rezultele complete pot fi consultate aici.

2023 vs. 2022

Anul trecut, trei elevi buzoieni – toți absolvenți ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” – au reușit să obțină media zece la examenul de Bacalaureat. La nivel național au fost înregistrare 162 de medii de zece, 30 dintre ele fiind obținute de absolvenți din București.

La Buzău, rata de promovare înainte de contestații este de 74,35%.

Pentru promoţia curenta, rata de promovare este de 78,08 %. iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este de 30,81 %. Au promovat 1867 de candidati, dintr-un total de 2511 de candidati prezenți. Dintre acestia. 1806 candidati provin din promotia curenta, iar 61 de candidați provin din promotiile anterioare.

Nu sunt candidați care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

4 candidați au obținut nota 10 la proba E a) Limba și literatura română:

45 candidați au obținut nota 10 la proba E c) probă obligatorie a profilului

94 candidați au obținut nota 10 la proba E d) probă la alegere a profilului şi a specializării

Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00. inclusiv prin mijloace electronice. In această situație. candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice şi o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a solutionării contestației poate modifica, după caz. nola inițială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanții legali ai acestora.”, a transmis IȘJ Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button