ADMINISTRAȚIE

Proiect pentru relansarea și valorificarea turistică a stațiunii Sărata-Monteoru

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău pregătesc un proiect cu care doresc să crească atractivitatea stațiunii. Recent, autoritățile județene au anunțat că vor să amenajeze principalul deal din Sărata Monteoru, cel pe raza căruia se regăsesc izvoarele cu apă sărată. Proiectul vizează amenajarea unei zone de petrecere a timpului liber într-o arie cu aer curat, izvoare cu apă tămăduitoare, cu o priveliște unică și o istorie fascinantă.

Potrivit proiectului, locul ales este Dealul Murătoarea, pe care se găsesc principalele izvoare cu apă sărată. Suprafața sa totală este de aproximativ 10 hectare.

Turiștii vor fi întâmpinați la intrare de un ansamblu memorial dedicat lui Grigore Constantinescu Monteoru, întemeietorul stațiunii Sărata-Monteoru. Vor păși apoi într-o zonă de promenadă, cu puncte de belvedere și expoziții cu imagini vechi din stațiune.

Documentul mai arată că vor putea fi realizate noi foraje de captare a apelor, care vor fi puse în valoare cu ajutorul unor foișoare de unde turiștii vor putea încerca apa, foișoare reprezentând construcții ușoare sculptate în lemn, cu motive tradiționale buzoiene.

Proiectul mai prevede și amenajarea unui amfiteatru în aer liber pentru desfășurarea de activități culturale, dar și amenajare de piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale și altele.

Valoarea estimată a lucrărilor este de circa 3,5 milioane de euro, urmând ca banii să fie obținutți prin Programul Regional Sud –Est. Cota de finanțare a Consiliului Județean ar urma să fie de 2%.

Autoritățile buzoiene speră ca odată cu investițiile propuse a fi realizate la Sărata Monteoru, stațiunea să înflorească și mai mult și să atragă turiști în număr cât mai mare, prin extinderea ofertei de petrecere a timpului liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button