POLITICĂ

Liberalii buzoieni strâng semnături pentru testarea legumelor din piețe

rganizația Municipală a PNL Buzău va începe de miercuri, 5 iulie, de la ora 16.00, o amplă campanie de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețe. Este un demers inițiat de președintele Organizației Municipale, senatorul Vlad Mircea Pufu, și susținut de consilierii municipali ai PNL și de PNL Buzău – Organizația Județeană.

Acțiunea vine în urma constatării mai multor lacune în legislația de profil și a unor carențe ale sistemului.  Prin acest demers, al testării zilnice a legumelor autohtone, prin sondaj, se încearcă eliminarea suspiciunilor și certificarea prezenței pe piață a unor produse care să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor.

”Am inițiat acest demers pentru ca factorii de decizie din administrația locală să înțeleagă că prevenția este esențială și reprezintă elementul de bază al standardului de viață european. Spune DA pentru introducerea testării legumelor în piețe! DA pentru sănătatea noastră! DA pentru a mânca sănătos!”, a declarat președintele Organizației Municipale a PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu.

Campania de strângere de semnături se va desfășura în două corturi inscripționate, care vor fi amplasate în cartierele Dorobanți și Micro XIV, lângă piețe.

Programul va fi următorul:

Luni – Vineri: 8.00-11.00; 16.00-19.00

Sâmbătă: 9.00 – 12.00

Corturile vor rămâne în cele două puncte pe parcursul întregii luni iulie, urmând ca din august să fie amplasate în alte zone din oraș. Noile locații vor fi anunțate din timp.

Mai multe detalii despre această campanie vor fi comunicate în cursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ce va avea loc de la ora 16.00, la cortul de lângă piața din cartierul Dorobanți și la care vor participa președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, președintele Organizației Municipale a PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu, Prefectul Județului Daniel Țiclea, consilierii locali ai PNL în CLM Buzău și membri ai Biroului Politic Local al PNL Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button