ȘTIRILE ZILEI

Ursul a atacat din nou în județul Buzău! „Are 400 de kg! S-a ridicat în picioare și era până la streașină!”

Locuitorii satului Cărpiniștea, din Beceni sunt în alertă după ce un urs a coborât în mijlocul satului și a atacat mai multe gospodării, unde a ucis animalele din curțile oamenilor.

După atacurile repetate, localnicii sunt îngroziți, mai ales că este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în satul lor. Niciodată nu au mai fost atacuri date de urși în această zonă. Pentru a veni în sprijinul oamenilor, autoritățile locale au cerut ajutor la Prefectura Buzău, Jandarmerie și Poliție astfel încât în această seară să organizeze o goană, în speranța că ursul agresiv nu se va mai apropia de sat.

“A apărut un exemplar de urs mare și agresiv. A atacat 3 gospodării, alaltăseară două și azi-noapte una. A făcut pagube în gospodăria unui fermier, a ucis două ovine și o capră, iar azi noapte 4 miei care erau închiși într-un țarc puțin mai departe de locuința gospodarului. Situația este gravă dacă a ajuns să atace chiar în inima satului. Atacurile au fost înregistrate în satul Cărpiniștea, un sat micuț. Nu îmi dau seama cum a ajuns ursul aici, nu a mai atacat, nu știam că există un exemplar așa mare și agresiv în zonă”, a declarat, pentru șansanews.ro, primarul liberal al comunei Beceni, Adrian Burlacu.

“Am solicitat sprijin pentru joi seară. O să patrulăm în zonă, trebuie să facem ceva, ce să așteptăm, să moară oamenii? Localnicii sunt îngroziți, s-au trezit cu sălbăticiunea lângă case. Și aici este un sat locuit, nu sunt case răzlețe sau o singură fermă. Este primul atac în sat, dar și primul atac în gospodării la noi în comună. Până acum au mai ajuns urșii doar la stupii de albine. Acum, însă, cred că este un exemplar mare, care nu ține cont de câini, de garduri electrice, de nimic.”

Pe lângă acțiunea de goană, autoritățile din Beceni solicită instituțiilor abilitate să ia măsuri pentru relocarea ursului care atacă gospodăriile din comună.

” În paralel am solicitat în baza protocolului încheiat cu medicului veterinar și Asociația Vânătorilor să întreprindă toate masurile legale de a reloca exemplarul de urs din zona! Nu este posibil ca aceasta situație să se repete sau mai rău ca cineva sa fie rănit doar pentru faptul ca ursul este protejat de lege!”, mai menționează Adrian Burlacu, primarul liberal al comunei Beceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button