ȘTIRILE ZILEI

Senatorul Vlad Pufu ia atitudine în problema urșilor: „Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei”

Senatorul PNL, Vlad Mircea Pufu, prezent în emisiunea Savianei Rusu de la Realitatea Plus, News Room a transmis că, în cazul urșilor care terorizează România, e nevoie de măsuri urgente, care nu pot fi luate din birou. 

Referitor la prezenţa unui urs în Ploieşti, precum şi faptul că în unele zone prezenţa urşilor a devenit un fenomen frecvent, senatorul Vlad Pufu a afirmat că nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei şi poate atunci vom fi mult mai grijulii cu intervenţia de care este nevoie în aceste cazuri. Pufu a criticat şi ”ipocrizia” ONG-urilor cu privire la acest subiect, acuzându-i pe reprezentanţii acestora că nu merg în teritoriu pentru a vorbi cu cei afectaţi de atacurile urşilor.

”Atacul urșilor a devenit foarte agresiv, oamenii stau în case și nu mai e mult până o să ne trezim și cu un copil mâncat de urși pe de-a-ntregul. Încerc să folosesc niște cuvinte tari pentru că trebuie să realizăm faptul că a vedea din București o problemă existentă în țară nu face nimic, e o ipocrizie a acestor ONG-uri care nu coboară în teritoriu, în mijlocul celor afectați cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă.  Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei și poate că atunci vom fi mult mai grijulii cu această intervenție de care este nevoie”, a spus senatorul liberal la Realitatea Plus. 

Parlamentarul a dat ca exemplu și județul pe care îl reprezintă în Parlamentul României, Buzău, unde atacurile urșilor sunt la ordinea zilei. 

”Numai în județul Buzău, săptămâna trecută au fost aproape 10 atacuri ale urșilor, care au devastat gospodăriile oamenilor.  Avem comune care nu mai pot rezista. Pe lângă pagube, panică și, uneori, chiar victime omenești, aceste atacuri afectează și turismul montan, având un profund impact economic. Trebuie intervenit urgent. Soluții sunt. Una a propus-o fostul ministru Tanczos Barna, probabil că există și altele, care vor veni din partea celor afectați. Noul ministru al Mediului, colegul Mircea Fechet, va trebui să găsească o rezolvare imediată, pentru că lucrurile sunt deja scăpate de sub control și nu mai pot funcționa așa”, a mai spus senatorul Vlad Mircea Pufu în emisiunea Savianei Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button