ADMINISTRAȚIE

Instituţiile de cultură aflate în administrarea Consiliului Judeţean nu vor fi desfiinţate

Instituţiile de cultură aflate în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Buzău nu vor fi desfiinţate, a anunţat preşedintele Petre Emanoil Neagu care a transmis angajaţilor săi că va depune eforturi astfel încât ordonanţa de reducere a cheltuielilor în sectorul bugetar să nu producă „suferinţe”.

Cele mai mari instituţii de cultură din judeţ, Teatrul „George Ciprian”, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” şi Centrul de Cultură şi Artă se află în subordinea CJ Buzău. În contextul discuţiilor purtate pe marginea proiectului de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor la stat, administraţia a anunţat că nu vor exista instituţii de cultură care să fie desfiinţate.

„Vreau să anunţ, să liniştesc oamenii, nu este aşa cum crede lumea. Muzeul Judeţean Buzău nu va dispărea, o să găsesc soluţii indiferent de ce se va întâmpla, Teatrul ‘George Ciprian’ nu poate să dispară. Vreau să le mulţumesc celor care au fost implicaţi că au gândit o dezvoltare durabilă, este un teatru de proiecte, este cel mai puţin costisitor teatru sau instituţie de cultură. Am stat de vorbă cu personalul de acolo, nu este niciun fel de problemă. O altă problemă, Biblioteca Judeţeană nu are cum să dispară…”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Conducerea CJ a subliniat că va încerca să reducă pe cât posibil impactul măsurilor din viitoare ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

„Un popor care este lipsit de cultură, care este lipsit de sănătate, este un popor mort. Vom găsi soluţii, cel puţin la instituţia pe care eu o conduc efemer, vom găsi soluţii ca suferinţa să fie cât mai mică sau aproape deloc”, a mai precizat Petre Emanoil Neagu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !