CULTURĂ

Consiliul Județean va organiza un festival nou și la Berca

Consiliul Județean Buzău, Asociația „Ținutul Buzăului”, Primăria Berca și Băcănia lu’ Nea Ticu organizează luna aceasta Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, eveniment la care sunt așteptați buzoieni din întregul județ.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, brandul „Cârnații de Pleșcoi” a fost cumpărat de curând de un antreprenor din comuna Berca. Împreună cu acesta, autoritățile județene vor organiza festivalul într-un nou format, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023.

Locația este aleasă tot comuna Berca, unde evenimentul a mai fost organizat și în anii trecuți, de reprezentanții restaurantului „Casa Matei”.

Festivalul se va bucura de o largă expunere mediatică, potrivit liderului CJ, Petre Emanoil Neagu:

Avem colaborări cu mass-media la nivel național, cu universități și așa mai departe. Vor fi două zile în care vom avea nu doar dans, joc și voie bună, ci va fi prezentată și această artă culinară a preparării cârnaților de Pleșcoi, vor fi meșteri populari și vor veni și specialiști în gastronomie din alte zone.”

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău: Gastronomia, un mijloc de promovare la Ținutului Buzăului la nivel național.

În fiecare zi de festival vor avea loc spectacole de muzică și dans și degustări de produse tradiționale. Pe lângă asta, buzoienii își vor putea pune în traistă, de la producătorii și comercianții prezenți aici, preparate din carne, brânzeturi, legume, plăcinte și alte bunătăți.

În curând, pe Reporter Buzoian veți putea consulta programul celor două zile de festival, împreună cu artiștii care vor urca pe scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !