ADMINISTRAȚIE

Ce surprize le-au pregătit autoritățile județene buzoienilor, în luna decembrie

Reprezentanții Consiliului Județean au făcut public programul evenimentelor organizate în perioada sărbătorilor de iarnă. Startul distracției va fi dat, ca în fiecare an, chiar de Ziua Națională a României. Anul acesta, va fi reluată, după o pauză de trei ani, masa tradițională oferită gratuit buzoienilor în Parcul Crâng. În total, vor fi pregătite 3.500 de porții de fasole, dintre care 500 vor fi de post.

”Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan și plăcintă cu brânză, iar meniul de post va conține iahnie de fasole și plăcintă cu mere. Această masa este oferită, pregătită și distribuită de Consiliul Județean Buzău în regim propriu, cu sprijinul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere. Meniurile vor fi distribuite în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00, unde buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și Fanfara Diviziei II Infanterie Getica”, au anunțat reprezentanții CJ.

Ziua se va încheia cu aprinderea iluminatului festiv și deschiderea Târgului lui Moș Crăciun.

Tot pe 1 decembrie, la ora 17.00, va avea loc aprinderea luminilor festive din Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu, când se va deschide și Târgul de Crăciun, ce va avea loc aici în perioada 01-23 decembrie.

Pe 5 decembrie, ora 18.00 va fi aprins iluminatul festiv în stațiunea Sărata-Monteoru, unde buzoienii se vor bucura de un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii.

Moș Nicolae vine cu surprize pentru cei mici pe 6 decembrie, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Aici copiii vor primi cadouri și se vor bucura de spectacolul de teatru pentru copii ”Capra cu trei iezi”, prezentat în trei serii, astfel: Seria I – 10.30, seria II – 12.30, seria III – 14.30. Înscrierile pentru participarea la acest eveniment se pot face la sediul Teatrului George Ciprian Buzău.

Pe 13 decembrie, la ora 16.00, buzoienii sunt invitați să participe la un concert de colinde, susținut de Fuego, de Ansamblul ”Drăgăicuțele” din Berca și de spiridușii de la Happy Kids. După concert, va avea loc mult așteptata întâlnire a copiilor cu Moș Crăciun, care a pregătit cadouri pentru toți cei mici.

”Încheiem seara cu un foc de artificii, care să adauge un strop de magie acestei perioade speciale din an. INTRAREA ESTE LIBERĂ”, anunță organizatorii.

În perioada 19-22 decembrie, între orele 09.00 – 12.00, magia ajunge la Muzeul Județean Buzău, unde prichindeii vor lua Micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, în limita locurilor disponibile.

Pe tot parcursul lunii decembrie, buzoienii sunt invitați să își creeze o amintire de neuitat la Căsuța lui Moș Crăciun, amenajată în Târgul de Crăciun unde se pot fotografia într-un cadru de poveste și vor primi o poză printată pe loc.

”La fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. Moș Crăciun nu va uita să ajungă nici anul acesta la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Copiii vor primi dulciuri”.

Pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, consiliul Județean a alocat un buget în valoare de 700.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button