ADMINISTRAȚIEȘTIRILE ZILEI

Recepţie pe DJ 203K, tronsonul Vadu Paşii-Robeasca

„Vreau să mulțumesc cetățenilor din comunele Robeasca, Săgeata și Vadu Pașii, primarilor acestor comune, dar și constructorului, dirigintelui de șantier și întregii echipe tehnice a Consiliului Județean Buzău! A fost un proiect complex, cu unele întârzieri cauzate de pandemie, de scumpirea și lipsa materialelor, dar care a fost dus la bun sfârșit la standarde europene”, a fost mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, postat pe pagina sa oficială de Facebook. Conform aceleiaşi surse, de reţinut că investiţia totală s-a ridicat la 18 milioane de euro, lungimea totală a drumului judeţean reabilitat şi modernizat fiind de 37 de kilometri. Noua arteră este prevăzută cu piste pentru biciclişti, iar pe cele două laturi au fost amenajate trotuare (în localităţi).

Sumele cheltuite au fost asigurate graţie aplicării la un program european, Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 6, dar Consiliul Judeţean a suplimentat în mai multe rânduri, la capitolul cheltuieli neeligibile, solicitări din partea constructorului, invocate fiind, în special, fluctuaţiile pe piaţa materialelor de construcţii, ori situaţii de ordin tehnic neprevăzute, apărute în diverse momente ale execuţiei lucrărilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că în perioada următoare ar putea urma recepţia pe cel de-al doilea tronson, a cărui reabilitare a fost începută în anul 2018, cu un an înaintea segmentului sus prezentat şi a cărui lungime este tot de 37 de kilometri, între Mărăcineni şi Podu Muncii (comuna Vintilă Vodă). Petre Emanoil Neagu a mai anunţat că pentru cel de-al treilea tronson, între Podu Muncii şi Plaiul Nucului (comuna Lopătari) este realizat proiectul tehnic, investiţia urmând să fie finanţată tot printr-un program european. „A fost depusă cererea de finanţare”, a spus preşedintele Neagu, „urmând ca în perioada următoare să fie semnat contractul de finanţare”.˝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button