EDUCAȚIE

Sute de părinți ai elevilor de la Colegiul Hasdeu din Buzău au depus un memoriu la ISJ Buzău

Prin demersul respectiv, o susțin pe directoarea Virginia Tănăsescu Mândruță, care a demisionat pe fondul unor presiuni din partea ISJ Buzău.

“Suntem nevoiţi să semnalăm îngrijorarea cu privire la relaţia deficitară dintre ISJ Buzău şi conducerea Colegiului, care are un impact negativ atât asupra procesului educativ din școala noastră dar și a imaginii învățământului buzoian”, scriu părinții în memoriu.

Părinții

eclamă faptul că “relația deficitară dintre ISJ Buzău şi conducerea Colegiului, are un impact negativ atât asupra procesului educativ”.

“Considerăm că este responsabilitatea noastră, în calitate de părinţi implicaţi în procesul educaţional al copiilor noştri, să ne exprimăm solidaritatea cu doamna director Virginia Mîndruţă Tănăsescu, privind problemele semnalate. (…)

Suntem dezamăgiți că astfel de situații – în care ISJ nu ține cont de opiniile avizate ale Consiliului de Administrație – duc la încadrarea unor persoane nepregătite, care influențează în mod negativ procesul educațional”, scrie în memoriul părinților depus la ISJ.

Memoriul integral depus de părinți la Inspectoratul școlar din Buzău:

Memoriu cu privire la încălcarea repetată a deciziilor Consiliului de Administrație al C.N. „B.P. Hasdeu”, urmate de demisia doamnei director Virginia Mîndruţă Tănăsescu

Expunerea opiniei Consiliului Reprezentativ al Părinţilor 

În atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău (în continuare ,,ISJ”), 

În lumina evenimentelor recente care au condus la demisia doamnei director al Colegiului Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, prin prezenta, reprezentanții părinților elevilor Colegiului doresc să-și transmită poziția cu privire la situaţia de fapt. 

Considerăm că este responsabilitatea noastră, în calitate de părinţi implicaţi în procesul educaţional al copiilor noştri, să ne exprimăm solidaritatea cu doamna director Virginia Mîndruţă Tănăsescu, privind problemele semnalate. Atitudinea pragmatică și deschisă de care dumneaei a dat dovadă în rolul de director au asigurat atât buna funcţionare a Colegiului, cât şi un act educaţional de calitate pentru elevi. Părinții elevilor din Colegiul Hasdeu apreciază viziunea deschisă și strategia de dezvoltare promovate de conducerea școlii. 

Prin urmare, suntem nevoiţi să semnalăm îngrijorarea cu privire la relaţia deficitară dintre ISJ Buzău şi conducerea Colegiului, care are un impact negativ atât asupra procesului educativ din școala noastră dar și a imaginii învățământului buzoian. Doamna director a subliniat problema privind încadrarea personalului didactic și – ceea ce considerăm în special grav – încălcarea repetată a deciziilor Consiliului de Administrație al școlii. În acest sens, părinții sunt de acord că ISJ trebuie să respecte deciziile asumate intern, conducerea școlii fiind cea mai în măsură să evalueze compatibilitatea dintre cadrele didactice și cerințele educaționale, standardele academice și cultura organizațională ale Colegiului

Suntem dezamăgiți că astfel de situații – în care ISJ nu ține cont de opiniile avizate ale Consiliului de Administrație – duc la încadrarea unor persoane nepregătite, care influențează în mod negativ procesul educațional. Recunoaștem că este important ca fiecare elev, indiferent de școală, să beneficieze de profesori bine pregătiți.

Nu considerăm oportună intervenția ISJ în deciziile care afectează prestigiul și funcționarea eficientă a unei instituții de învățământ fără un dialog real care să țină cont de interesul academic al acesteia. Prin urmare, era de așteptat ca ISJ să o sprijine pe doamna director în exercitarea atribuțiilor sale, inclusiv în procesul de selecție a personalului didactic potrivit pentru cerințele unei școli de prestigiu, în loc să submineze deciziile Consiliului de Administrație.

Așadar, apreciem că este în interesul Colegiului ca problemele semnalate să fie analizate și rezolvate cu promptitudine, facilitând astfel o eventuală revizuire a deciziei de a pleca de la conducerea instituției de învățământ“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button