EDUCAȚIE

Târg de promovare a ofertelor educaționale universitare TehnoSKILLS la Euro Campus, la Buzău

 Liceul Tehnic Buzău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău organizează în data de 24 aprilie 2024 în intervalul orar 11:00- 16:00târgul de promovare a ofertelor educaționale universitare TehnoSKILLS la Euro Campus, situat în strada Hangarului, nr. 8, municipiul Buzău. La eveniment sunt invitați elevi ai claselor VII-XII,  de la  toate unitățile de învățământ din județul Buzău. Târgul ofertelor educaționale universitare se adresează nu doar elevilor de clasa a XII-a pentru că, în opinia noastră, orientarea profesională trebuie să înceapă mult mai devreme, încă din gimnaziu și, eventual, corelată cu o educație liceală în domeniu, iar simpla prezentare a ofertei educaționale în clasele terminale este tardivă, majoritatea candidaților luând decizii în această direcție mult mai devreme.

Sunt așteptați elevi și, eventual, părinți în număr cât mai mare pentru a studia  ofertele educaționale ale următoarelor instituții de învățământ superior: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Transilvania” din Brașov, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, precum și mai multe facultăți din Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Universitatea ”Dunărea de Jos” din GalațiUniversitatea din București.

Specializările prezentate vor fi, în special, din domeniul tehnologic: servicii (economic, administrație, alimentație, turism etc), tehnic (mecanică, electronică, automatizări, robotică, informatică, inginerie, etc) și resurse (protecția mediului, mediu, ecologie etc). Considerăm că este extrem de important ca elevii participanți să aibă o imagine de ansamblu asupra ofertei educaționale, dar și asupra perspectivelor pe care le oferă piața muncii buzoiene. De asemenea, ne dorim să convingem acești viitori absolvenți de științe inginerești că piața muncii buzoiene este diversificată și le poate oferi aceleași oportunități pe care le întâlnesc în orice oraș mare. În acest sens, vor avea standuri și firme importante din Buzău care își vor prezenta oferta locurilor de muncă.

Lanasăm inivitația și elevilor de gimnaziu (clasele VII-VIII), deoarece suntem convinși că vor aprecia foarte mult expoziția interactivă organizată de Liceul Tehnic Buzău și universități, printre acestea amintim: ochelari 3D, bobine Tesla, imprimante 3D, drone meteorologice de ultimă generație, firme de exercițiu, lucrări de laborator din domeniul protecției mediului, experimente chimice și fizice,  roboți, acceleratoare de particule etc. Evenimentul va fi o adevărată caravană a științelor, oferindu-le participanților experiențe valoroase legate de traseul lor educațional.

Cu sprijinul ISJ Buzău și al directorilor unităților de învățământ, vom avea câteva mii de vizitatori ai expoziției de prezentare a ofertelor educaționale. Pentru informații suplimentare, puteți accesa pagina de facebook a Liceului Tehnic Buzău.

Responsabil acțiune,

Director adj. Robert – Narcis HARABAGIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button