ȘTIRILE ZILEI

Noi evoluții la birourile electorale de circumscripție din Buzău

BEC a dispus ca schimburile pe care unii dintre președinți și locțiitori le-au făcut între ei, să fie anulate.

Ultima tragere la sorți, organizată de Tribunalul  Buzău, pentru desemnarea președinților de birouri electorale și locțiitorilor acestora, a fost și ea contestată. Una dintre contestații a fost depusă de formațiunea DEMOS  Buzău, prin George Epurescu BEC și a vizat modificările care au fost efectuate după tragerea la sorți, între locțiitori, având în vedere acordul acestora.

Potrivit Sansanews.ro, pe ordinea de zi a ședinței de vineri a Biroului Electoral Central s-a aflat și o informare transmisă de PSD  Buzău cu privire la efectele create prin anularea succesivă a tragerilor la sorți a președinților de birouri electorale și locțiitorilor acestora.

Informarea arată că între cele patru trageri la sorți nu a existat ”nicio autoritate în materie electorală, deși suntem în perioadă de campanie electorală, fiind stabilite condiții stricte privind desfășurarea acesteia, neexistând o autoritate care să urmărească aplicarea dispozițiilor legale privitoare la alegeri.”

În documentul respectiv se arată și că, în lipsa președinților și locțiitorilor, birourile sunt nefuncționale, iar sesizările și plângerile nu pot fi soluționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button