ȘTIRILE ZILEI

28 de percheziții domiciliare au avut loc, în această dimineață, în județele Buzău, Ilfov și în municipiul București

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat 28 de percheziții domiciliare, în această dimineață, în județele Buzău, Ilfov și în municipiul București. Aceste acțiuni se desfășoară în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, ambele în formă continuată.

Investigațiile au relevat că, în perioada august 2023-martie 2024, doi bărbați din Calvini, în vârstă de 37 și 39 de ani, au achiziționat elemente de mobilier din lemn de lux, pe care le-au comercializat către diverse persoane. Inițial, tranzacțiile au fost efectuate ca persoane fizice, iar ulterior prin intermediul unei societăți nou înființate de aceștia. Operațiunile și veniturile realizate nu au fost declarate sau evidențiate în documentele contabile, evitând astfel plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat prin aceste operațiuni se ridică la 135.000 de lei.

Cercetările au mai scos la iveală că, în perioada 2018-aprilie 2024, cei doi bărbați au achiziționat și construit imobile pe numele altor persoane și au cumpărat imobile de lux cu bani obținuți ilicit. De asemenea, s-au descoperit indicii privind implicarea acestora în infracțiuni comise pe teritoriul altor state, conform investigațiilor și cooperării internaționale. Prin aceste acțiuni, suspecții au încercat să ascundă sau să disimuleze adevărata proveniență a fondurilor și a proprietății bunurilor.

Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a asigurat suportul de specialitate pentru aceste acțiuni. La operațiuni au participat și polițiști din structurile Direcției Generale a Poliției Municipiului București, ai inspectoratelor de poliție județene Buzău și Ilfov, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button