SĂNĂTATE

 Spitalul Județean Buzău – 50 de ani de existență

La împlinirea a 50 de ani de existență, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a organizat, joi și vineri, o serie de evenimente care să marcheze momentul aniversar.

Deschiderea manifestărilor a avut loc joi dimineață, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, și Ștefania Manolescu, directorul medical al instituției, au ținut să le mulțumească actualilor, dar și foștilor angajați ai spitalului, pentru efortul fizic și psihic constant depus în slujba pacienților.

Invitat special al evenimentului aniversar, „Zilele Spitalului Județean de Urgență Buzău – 50 de ani de Medicină și Dăruire”, a fost profesorul universitar doctor Mircea Beuran, președintele Academiei de Științe Medicale.

Autoritățile locale, prezente la eveniment în număr mare, au transmis câte un mesaj de recunoștință și mulțumire tuturor cadrelor medicale care au activat și care lucrează în prezent la cel mai mare spital din județul Buzău.

În cadrul celor două zile de manifestări, zeci de medici din Buzău, dar și din alte județe, au participat la sesiuni de comunicări științifice pe diferite teme și specializări medicale.

Tot joi, la prânz, la Spitalul Județean de Urgență Buzău s-a desfășurat un alt eveniment memorabil. A fost dezvelită o placă aniversară, amplasată chiar la intrarea în instituție.

Evenimentul „Zilele Spitalului Județean de Urgență Buzău – 50 de ani de Medicină și Dăruire” va continua și vineri, 31 mai, cu manifestări care vor avea loc, în intervalul orar 09.00 – 15.00, tot în Sala Mare a Consiliului Județean.

Clădirea în care funcționează Spitalul Județean Buzău a fost construită în perioada februarie 1973 – aprilie 1974, fiind o unitate sanitară cu 714 paturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button