EDUCAȚIE

Curtea Școlii Gimnaziale Nr. 16, din Buzău, a fost complet transformată

Curtea Şcolii Gimnaziale nr.16 Ion Creangă din municipiul Buzău a fost complet transformată, la iniţiativa Primăriei. În luna februarie, aici au fost demarate lucrări ample la finalul cărora cei 2500 de metri pătraţi din exteriorul unităţii de învă­ţământ arată complet diferit, dotat cu spaţii educaţioanele şi de recreere unice în oraş.

Proiect s-a bazat pe ideea că spaţiile educaţionale în aer liber contribuie la dezvoltarea completă a elevilor, oferindu-le oportunităţi de învăţare şi de recreere într-un mediu natural şi stimulant.

„Inspirat din conceptul Şcoala din Parc (un alt proiect unic în Buzău premiat de Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României), acest proiect integrează zone de relaxare, o zonă de iaz, o tablă de şah gigantă exterioară, mese de ping-pong, spaţii verzi, o seră didactică şi un spaţiu de joacă dedicat preşcolarilor. Înainte de a începe lucrările de amenajare, s-a efectuat o analiză a nevoilor şcolii şi s-a elaborat un plan detaliat. Acest plan a inclus identificarea zonelor potenţiale pentru amenajarea spaţiilor educative în aer liber, precum şi stabilirea priorităţilor în funcţie de cerinţele şi dorinţele comunităţii şcolare”, au comunicat responsabilii Primăriei Buzău.

proiect se bazează pe ideea că spaţiile educaţionale în aer liber contribuie la dezvoltarea completă a elevilor, oferindu-le oportunităţi de învăţare şi de recreere într-un mediu natural şi stimulant.

„Inspirat din conceptul Şcoala din Parc (un alt proiect unic în Buzău premiat de Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României), acest proiect integrează zone de relaxare, o zonă de iaz, o tablă de şah gigantă exterioară, mese de ping-pong, spaţii verzi, o seră didactică şi un spaţiu de joacă dedicat preşcolarilor. Înainte de a începe lucrările de amenajare, s-a efectuat o analiză a nevoilor şcolii şi s-a elaborat un plan detaliat. Acest plan a inclus identificarea zonelor potenţiale pentru amenajarea spaţiilor educative în aer liber, precum şi stabilirea priorităţilor în funcţie de cerinţele şi dorinţele comunităţii şcolare”, informează Primăria Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button