ȘTIRILE ZILEI

Grindeanu a anunțat că primii kilometri din Autostrada A7 Ploiești – Buzău ar putea fi dați în trafic în această vară

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a declarat că primii kilometri, 14 la număr, din Autostrada A7 Ploiești – Buzău ar putea fi deschiși circulației în luna august.

„Pe cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău (63,25 km, parte a #A7) lucrările avansează destul de bine!”, a transmis Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Acesta a explicat apoi că pe Lotul 1, între Dumbrava și Mizil (21 km), s-a ajuns la un stadiu fizic de 67%, s-a așternut asfalt pe aproximativ 14 km și acum se lucrează la suprastructurile podurilor, care au ajuns la un stadiu fizic de 72%.

În schimb, notează Grindeanu, în cazul Lotului 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km) trebuie „rezolvate anumite probleme procedurale (…) pentru a nu apărea blocaje în ceea ce privește lucrările”. Sectorul de șantier al constructorului român a ajuns la 90%, iar sectorul pe care sunt ceilalți constructori are un avans de 70%.

„Trebuie găsită rapid o soluție pentru ca termenul de finalizare să fie respectat! Anul acesta trebuie să se circule pe acest lot, ca și pe Lotul 1.

Din Lotul 2 pot fi deschiși circulației 14 km până la jumătatea lunii august. Pentru a putea fi însă folosiți, trebuie găsită o soluție provizorie de descărcare în zona localității Vintileanca. Ar fi însă de preferat ca partenerul bulgar din Asociere să finalizeze lucrările până la km 47 pentru ca circulația să poată fi descărcată în DN2!

În acest caz s-ar putea circula continuu de la Mizil (Fulga) până în zona localității Pietroasele, pe 27 de km, pe autostradă. În acest ritm, se va putea circula și pe acest lot până la sfârșitul anului.

Iau în continuare în calcul deschiderea circulației pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu asigurarea descărcării în DN2, anul acesta”, a mai explicat Sorin Grindeanu.

Iar pe Lotul 3, între Pietroasele și Municipiul Buzău (13,9 km), constructorul a intrat în execuție efectivă acum câteva zile, pe 1 iunie. Termenul contractual de finalizare e noiembrie 2025.

Luna trecută, ministrul Sorin Grindeanu s-a arătat convins că vor fi finalizate toate lucrările din PNRR pe zona de infrastructură rutieră. Și-a exprimat, în schimb, unele îndoieli că vor fi folosiți toți banii din Plan pentru investițiile în calea ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button