Fără categorie

De ce Primăria Vadu Pașii a fost contactată, azi, de Ministerul Mediului! Are legătură cu sănătatea locuitorilor.

Guvernul României, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a solicitat astăzi Primăriei Vadu Pașii oferta pentru licitația unei lucrări de o importanță deosebită atât pentru sănătatea locuitorilor, cât și pentru sectorul agricol din comună și anume „Lucrări de construcție pentru obiectivele de investiții „Facilități de colectare, depozitare și managementul Gunoiului de Grajd”.

Marți, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat licitația pentru atribuirea contractelor de construire pentru investiţii în platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd.

Primăria Vadu Pașii și-a manifestat interesul pentru construirea unei platforme comunale de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, investiție care, după obținerea finanțării, va avea o perioadă de execuție de 4 luni.

Primarul comunei, Gheorghe Firon a ținut să sublinieze că, fiind conștient de importanța acestei investiții în primul rând pentru sănătatea locuitorilor, a făcut din acest proiect o prioritate.

Obiectivul va fi dotat cu echipamentele necesare pentru dezvoltarea amenajărilor destinate depozitării gunoiului, iar locuitorii comunei vor beneficia de condiții mai bune de depozitare a gunoiului de grajd. În plus – și acesta este, de fapt, cel mai important câștig – vor fi mult mai bine protejați de poluarea apelor din fântâni și de suprafață cu nitrați. Astfel, sănătatea lor va avea de câștigat!

Înființarea platformelor de gestionare a gunoiului de grajd are la bază Codul de bune practici agricole pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole.Construcţia platformei va asigura pe lângă respectarea condiţiilor de mediu specific activităţilor de creşterea animalelor şi a respectării de către agricultori ale cerinţelor de bune practici agricole şi accesul acestora la plata integrală a subvenţiilor în perioada următoare, precum şi la respectarea condiţiilor acestora privind întocmirea cererilor pentru proiecte cu finanţare europeană.

„Am înţeles importanţa ajutorului pe care îl pot oferi crescătorilor de animale din comună şi zona limitrofă. Lipsa de mijloace a micilor fermieri şi gospodari conduce la o proastă gospodărire a gunoiului de grajd, care este depozitat, de multe ori, direct pe pământ. Toate scurgerile din bălegar ajung, astfel, în pânza freatică şi, de acolo, direct în fântâni. Prin platformele comunale, dotate cu sistem public de colectare a bălegarului de la populaţie, se rezolvă şi problema conservării apei potabile în fântâni şi cea a conformării fermierilor din punct de vedere al capacităţilor de stocare a gunoiului de grajd”, subliniat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Sub administraţia condusă primarul Gheorghe Firon, în ultimii patru ani la nivelul comunei Vadu Pașii s-au înregistrat realizări importante, menite să ofere un confort mai ridicat pentru locuitori. Finanțările guvernamentale și europene obținute de Primăria Vadu Pașii pe proiectele întocmite și depuse pe scenarii de finanțare care au vizat modernizarea și dezvoltarea comunităților au crescut gradul de confort al locuitorilor de la an la an.Primăria Vadu Pașii a dezvoltat în ultimii patru ani infrastructura comunei, iar acum, primarul Firon spune că administrația pe care o conduce și-a propus pași importanți către transformarea localității într-un veritabil „smart village”.

Pe agenda Primăriei se află numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean, pentru îmbunătățirea calități vieții, pentru reducerea costurilor administrative sau pentru protejarea mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button